Annonce
Middelfart

Lokaldebat: Olielager har ikke naturværdi

Foreningen Danske Olieberedskabslagre kan ikke genkende det dyreliv, som Niels-Erhardt Sørensen beskriver på grunden. FDO gør samtidig opmærksom på, at der i dag allerede er blevet bygget ved siden af det tidligere olielager. Illustration: FDO
Annonce

Niels-Erhard Sørensen havde den 18. november et læserbrev i Fyens Stiftstidende og på Fyens.dk om et planlagt byggeri på et olielager på Billehavevej i Strib, som i dag er ejet af Foreningen Danske Olieberedskabslagre (FDO).

I FDO er vi glade for interessen for byggeriet og indgår gerne i en dialog om vores projekt.

Der bliver i læserbrevet tegnet et billede af et område, der ligger i det åbne land, og på hvilket der har været skov siden 1970. Det er ikke virkeligheden. For det første ligger lageret i et område, hvor der bliver bygget rundt om olielageret. Af kortet kan man se lokalplansområderne helt op mod olielageret. Allerede nu er der fuldt udbygget i område 101. Ligeledes er der igangsat udstykning til beboelse i området 199.

For det andet har anlægget aldrig været et skov- eller naturområde. Det er et olielager, der blev bygget omkring 1965 med en større udvidelse omkring 1972. Der har fra starten været beplantning rundt om anlægget for at skåne omgivelserne. Anlægget har været i drift frem til 2005.

Beskrivelsen af dyrelivet i området kan vi desværre ikke genkende. Vi har haft det undersøgt af biologer i forbindelse med byggeprojektet, og i den sammenhæng har vi ikke kunnet konstatere hverken ugler, spætter eller salamandere i området. Naturligvis er der fugleliv i området.

Der er således tale om et gammelt industrianlæg uden nogen naturværdi, der ligger i et område, hvor der i forvejen bygges helt op til anlægget. Med byggeriet konverterer vi anlægget til et aktivt boligområde til gavn for lokalområdet. Det er efter vores opfattelse absolut den bedste løsning for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce