Annonce
Middelfart

Lokaldebat: Minimumsnormeringer på vej - Middelfart skal gå forrest i kampen for pædagogerne

Annonce

Nu går vi i gang med folkekravet om minimumsnormeringer.

Det er lykkedes at sikre et historisk løft af børneområdet på finansloven, som betyder, at vi får minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver.

Vi får en lov, som sikrer, at de penge, vi sætter af, bliver brugt på mere pædagogisk personale. Samtidig bliver loven et værn mod nye besparelser på børneområdet. Det er vigtigt efter 40 år med den ene besparelse efter den anden på børnene, at vi sikrer deres trivsel. Det skal være slut nu.

Med finansloven har vi aftalt, at der mindst skal være en voksen til tre børn i vuggestuen og en voksen til seks børn i børnehaven.

Det kommer selvfølgelig ikke til at ske med et snuptag, selvom vi er mange, der er utålmodige. Men der skal komme et mærkbart løft allerede fra næste år, hvor børn, ansatte og forældre skal kunne mærke, at der er mere pædagogisk personale i vores vuggestuer og børnehaver. Vi skal kunne føle, at børnene får den tryghed, nærvær og omsorg, de har behov for.

Vi må ikke hvile på laurbærbladene, men tværtimod skal vi nu være progressive og sætte minimumsnormeringer øverst på dagsorden i Middelfart Kommune. I de kommende år vil der blive rift om pædagoger, og her må Middelfart Kommune ikke tøve, men gå forrest og tiltrække flere pædagoger til vores institutioner i hele kommunen.

Det her var aldrig sket uden alle dem, der har kæmpet sammen med os. Forældrebevægelsen #HvorErDerEnVoksen, BUPL, FOA, og alle de børn og forældre, der har stået sammen med os i kampen for minimumsnormeringer.

Det er jeres fortjeneste, at vi nu har taget første skridt og sikret et minimum af kvalitet. Et ordentligt løft af området. Et værn mod besparelser. Det er et første skridt. Men et vigtigt skridt for børnene. Og vi er kun lige begyndt.

Morten Thomsen fra Gelsted. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce