Annonce
Middelfart

Lokaldebat: Middelfart Kommune skal melde klart ud om indstillingen til landbruget

"Det vil give respekt for kommunen, hvis de klart vil melde ud, hvad deres indstilling er til landbruget i stedet for at forsinke godkendelsen og sparke spørgsmålet til hjørne og vente på en afgørelse i Båring" mener læserbrevsskribent Ole Gottrup. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Lokaldebat: Den 4. juni blev der igen brugt en halv sides spalter til negativ omtale af landbruget, som er så populært for tiden. 65 underskrifter blev afleveret til borgmesteren, fordi naboer er bekymrede. Nu må man håbe, at kommunen gør sig den ulejlighed at se efter:

  • Hvor mange af dem, som har skrevet under, bare teoretisk kan føle sig generet.
  • Hvor mange, der er fastboende.
  • Hvor mange, der har valgt netop Røjlehalvøen som feriested, fordi her er godt at være.
  • Hvor mange, der for nylig flyttet til Røjlehalvøen velvidende, at det er landbruget, som har skabt et godt sted at være.
  • Hvor mange underskrifter, der er fra personer, som bor langt væk fra svineproduktionen og bare er medløbere på en populistisk holdning.

At landbrug med eller uden svineproduktion ikke skulle være i tråd med en grøn kommune, strider ganske enkelt mod naturlovene.

Det vil give respekt for kommunen, hvis de klart vil melde ud, hvad deres indstilling er til landbruget - i stedet for at forsinke godkendelsen og sparke spørgsmålet til hjørne og vente på en afgørelse i Båring.

Ingen har henvendt sig om gener indtil nu, og efter en udvidelse vil udledningen være mindre, end den er med den nuværende produktion, så man burde støtte en udvidelse og ikke bekæmpe den med usaglige og udokumenterede påstande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce