Annonce
Debat

Lokaldebat: Man har et standpunkt - indtil man får en stol i kommunalbestyrelsen

Er det ikke politisk velkendt i det sydfynske, at Jan Valbak blev valgt ind i kommunalbestyrelsen med de flest sureste Faaborg-stemmer i 2013?

Lad os lige (med al respekt) genopfriske hukommelsen hos ildsjælen, Jan Valbak. Den 1. november 2013: Det er forfærdeligt at høre politiske formænd nærmest undskylde, "at de jo ikke bestemmer - men kun overordnet vejleder", udtalte Jan Valbak.

Den 6. november 2013: Kommunale chefers magt skal granskes - den måde, kommunen styres på, trænger til et eftersyn. Jan Valbak fra Sydfyns Borgerliste mener, at "borgerne burde gribe sig i et eller andet". Der er dygtige folk i kommunen, men jeg mener også, at de har tilranet sig magt, som de ikke skal have, lød det fra Jan Valbak inden kommunalvalget i 2013.

Sidenhen er primus motoren fra Sydfyns/Borgerlisten blevet topscorer med højeste profilering i direkte eller indirekte medieopmærksomhed via mere end 500 artikler og læserbreve under Fyens Stiftstidende. Nu trækker "exit politikeren" så sine underhylere ned og udbryder "skråt op" med jer journalister, som modigt "taler virkeligheden op" i det politiske ragnarok. Og hvor skal dine trofaste vælgere nu gå hen, hr. Valbak?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Operationssygeplejerskerne på de fynske sygehuse strejker

1995 Samtlige operationsafdelinger på de fynske sygehuse samt syge- og hjemmeplejen i Nyborg og Svendborg bliver strejkemål for sygeplejerskerne. Det meddelte Dansk Sygeplejeråd, da det udsendte strejkevarsel. Strejken kan træde i kraft 1. april og omfatter 340 af de 5000 fynske sygeplejersker. Der opretholdes nødberedskaber på sygehusene til akutte patienter, så i første række vil en eventuel strejke gå ud over ventelisterne. I kommunerne mangler sygeplejerskerne endnu at forhandle med Kommunernes Landsforening om nødberedskabet. Næstformand i Fynskredsen af Dansk Sygeplejeråd, Bo Smith, forventer, at smertestillende indsprøjtninger og insulin fortsat vil blive givet af sygeplejersker. 1970 Der er nogle svenskere, som gnider sig i hænderne for tiden. De står bag et kædebrevssystem, der har mange fynske deltagere. Systemet er ulovligt, men udsigten til at få 10.200 kroner for en beskeden indsats får dog mange mennesker til at se stort på den kendsgerning. Juridisk sidestilles kædebreve med offentlig indsamling. De eneste sikre vindere er de personer, som har sat svikmøllen i gang. De modtager 15 kroner hver gang en ny deltager melder sig. Pengene skal sendes til en postboks i Sverige, og fynske postkontorer har særdeles mange breve at ekspedere til den adresse. Politiet har ikke adgang til at kontrollere pengeforsendelser med mindre, at der foreligger en dommerkendelse. 1945 Ølproduktionen vil fra marts blive nedskåret med 55 procent af produktionen sidste år. Der er tale om en frivillig overenskomst mellem danske bryggerier indbyrdes. Direktør Marstand-Svendsen, Albani Bryggerierne, oplyser, at man har fået ganske bestemte retningslinjer for brændsels- og elektricitetsforbruget, der reduceres til henholdsvis 75 og 65 procent af forbruget i fjor. Bryggerierne i Odense har dog heldigvis en del øl på lager, og man er i disse dage i færd med at sende ekstraforsyninger ud til både købmænd og restauratører i den udstrækning, at der kan skaffes flasker. Dermed håber Albani, at overgangen ikke bliver alt for brat for kunderne, når nedskæringen træder i kraft til marts.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Annonce