Annonce
forside

Lokaldebat: Lokallisten Langeland vil styrke borgerinddragelsen

Arkivfoto: Roland Petersen
Annonce

I en ny rapport, fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE), gør man opmærksom på, at interessen for lokalpolitik er dalet markant.

I 2009 tilkendegav 87 % af borgerne i undersøgelsen, at de helt sikkert ville stemme, og i 2017 er dette tal faldet til 70 %, altså et fald på 17 %.

Rapporten peger på, at vælgerne har mistet interessen for lokalpolitik, idet 40 % af danskerne kun har lidt interesse i lokalpolitik, og 13 % har slet ingen interesse.

Undersøgelsen viser også, hvor godt/lidt borgerne er informeret om kommunalpolitik, idet 36 % af vælgerne føler sig lidt eller slet ikke informeret om lokalpolitik, og det hænger måske sammen med, at 47 % af borgerne er overvejende enig i, at kommunalpolitik undertiden er blevet så kompliceret, at man ikke forstår, hvad der foregår.

I DR 1 kunne man den 10. oktober se, at i Gentofte Kommune benytter man sig af borgerinddragelse, og i en aktuel sag om butiksdød inviterede kommunen borgere med kendskab til emnet med til et møde sammen med kommunalpolitikerne.

Ved at invitere borgerne med til kommunalbestyrelsesmøder, så får kommunen nye ideer, der kan fremme lokaldemokratiet.

Lokallisten Langeland vil arbejde ihærdigt for, at borgerne bliver taget med på råd og bliver mere inddraget i lokaldemokratiet, for de gode kræfter i lokalsamfundene i Langeland Kommune skal aktiveres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce