Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Lad os samarbejde med Sønderborg om vindmøllerne

Debatten raser på tværs af Lillebælt. Frustrationerne sendes over bæltet fra Fyn. Visionerne kommer denne gang fra den jyske side af Lillebælt. Måske vi skal finde de visionære briller frem her på Fyn?

I Sønderborg er de i gang med en meget, prisværdig, ambitiøs og visionær klimaindsats. Ja, jeg er faktisk misundelig. Jeg ville ønske, at vi var kommet ligeså langt på den fynske side af Lillebælt. Derfor mener jeg også, at Faaborg-Midtfyn og Assens Kommuner bør søge ind i et samarbejde med Sønderborg omkring vindmøller og grøn energi på tværs af Lillebælt.

Placering af vindmøller skaber altid debat. I dette tilfælde, så tyder alt på, at gældende lovgivning er overholdt. Derfor mener jeg, at vi skal søge indflydelse og skabe udvikling sammen og ikke blot kaste med mudder fra den fynske side af Lillebælt. Lad os indgå i et grønt partnerskab, hvor vi, ved fælles muskelkraft, kan finde løsninger, der skaber grøn udvikling på begge sider af vores skønne Lillebælt.

Jeg mener, at den grønne omstilling og bæredygtighed ikke er noget, som man kun skal tale om. Der skal handling bag ordene. Lad os få sat fart i udviklingen også på Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce