Annonce
Debat

Lokaldebat: Konservativ politiker vil passe på naturen

Konservatives Morten Weiss-Pedersen minder om, at man skal huske hensynet til naturen, når der bygges i kommunen.

Lokaldebat: Det er mere og mere tydeligt for alle, at der overalt i Middelfart Kommune er gang i nybyggeriet af parcelhuse og lejligheder. Og det er godt. Flere tilflyttere betyder flere skatter i kommunekassen til at betale for den kommunale kernevelfærd børn, unge ældre og skoleområdet.

Men der er en mistelten, der skal tages i ed, når huse og lejligheder skyder op som svampe på en våd græsplæne. Det presser biodiversiteten generelt og reducerer de grønne åndehuller i form af småskove, krat, vandhuller og lignende. Senest set i forbindelse med byggeplanerne for det gamle olielager ved Brændeskovvej og måske snart fældning af 25.000 kvadratmeter skov ved Røjlemosevej 70 i Strib til fordel for nye boliger.


Annonce

Så overordnet set er det glædeligt, at der er et byggeboom i Middelfart Kommune - både i den østlige og vestlige del - men det skal ske på en måde, der også beskytter den naturmæssige mangfoldighed...

Morten Weiss-Pedersen (K), byrådsmedlem


En sag, der kompliceres yderlige af, at der i skoven er set ynglende uglearter og sorte egern samt flagermus måske beskyttet af EU`s habitatdirektiv.

Så overordnet set er det glædeligt, at der er et byggeboom i Middelfart Kommune - både i den østlige og vestlige del - men det skal ske på en måde, der også beskytter den naturmæssige mangfoldighed herunder hensynet til truede arter og borgernes behov for adgang til grønne områder og naturen generelt.

Rettelse: Dette læserbrev er ved en fejl tidligere blevet bragt med en af avisens journalister som afsender. Vi bringer det derfor igen med den korrekte afsender.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce