Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Kommunen prioriterer at nedrive slidte boliger - ikke erhvervsbygninger

Søren Kristensen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Til Jørgen Gundertofte.

Efter aftale med borgmester Hans Stavnsager, der er på ferie, sender jeg hermed et svar på dit spørgsmål.

Du spørger ind til Strandvejen 68, den tidligere komfurfabrik, og hvad kommunen vil gøre gøre ved den. Jeg vil køre forbi ved lejlighed, men for nuværende har jeg ikke selv set den pågældende gamle fabrik og vil ikke kommentere fremtiden for andres ejendomme i brev til dig eller i avisen.

Jeg vil dog gerne anerkende, at du interesserer dig for omgivelserne omkring dig.

Jeg læser også med interesse om de oplevelser, du har på Strandvejen, og som du beskriver i dit brev, og jeg/kommunen er enig i, at hvis sådanne steder eller ejendomme findes i vores kommune, så er det ikke befordrende for det lokale miljø.​


Det er politisk besluttet, at boliger kan nedrives både indenfor en bymæssig bebyggelse og i det åbne land, men til gengæld er det normalt ikke muligt at nedrive gamle erhvervsbygninger i det åbne land.

Søren Kristensen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget


Derfor er kommunen også aktiv med nedrivning af forsømte bygninger, men da de økonomiske midler ikke er uanede til formålet, så arbejder vi indenfor bestemte kriterier, som vi mener kommer flest borgere til gode. Kommunen prioriterer at nedrive slidte dårlige beboelser, da det, udover det visuelle, også har en effekt på den generelle trivsel, at der ikke bor borgere i dårlige boliger. Derudover har vi også i nogle tilfælde været aktiv med nedrivning af erhvervsbygninger.

Det er politisk besluttet, at boliger kan nedrives både indenfor en bymæssig bebyggelse og i det åbne land, men til gengæld er det normalt ikke muligt at nedrive gamle erhvervsbygninger i det åbne land. Lovgivningen er ændret for nylig, så det nu også er muligt at bruge nedrivningspuljen til nedlagte erhvervsbygninger i det åbne land.

Det gør vi, som før skrevet, ikke for nuværende i Faaborg-Midtfyn Kommune, men det kan på et tidspunkt være relevant at tage muligheden op politisk, nu det er muligt. Problemet kan være, at nedlagte erhvervsbygninger ofte har mange kvadratmeter, og så vil det forringe muligheden for en indsats omkring boliger.

I Teknik- og Miljøudvalget vil vi løbende følge udviklingen i anvendelsen af nedrivningspuljen, og om vi skal se på muligheden for at ændre kriterierne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Én anholdt under corona-demo i Odense

Faaborg-Midtfyn

Mød hovedarkitekten live: Få svar på dine spørgsmål om de store planer for Torvet i Ringe

Erhverv

Yes, butikkerne er åbne igen!: Dorte købte farvepatroner, politikere på kjole- og buksejagt og Martin skal uddele mange krammere

Annonce