Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Kommunen opfandt nyt ord for at holde os udenfor

Annonce

Vi er tre ægtepar bosiddende i det åbne landskab, Øxenhaverne 4, 6 og 8, og har ifølge biolog Jens Aamand Kristensen, plan og kultur, bosat os i et af de mest uforstyrrede områder i kommunen, og er med en beliggenhed på mindre end 200 m til arkitekt Uffe Black Nielsens påtænkte ”forstbotanisk center”, centrets nærmeste naboer. Det påtænkte ”skovcenter”, der har en samlet etagebebyggelse på indtil 1600 m2 i 9,5 meters højde, skal ses i relation til den øvrige bebyggelse i området, der består af i alt fire mindre spredte landejendomme med lav bebyggelse.

På Faaborg-Midtfyns hjemmeside står der under udarbejdelse af en lokalplan, at lokalplanforslaget skal ”annonceres til ejere, lejere, brugere og naboer”.

Når ordet naboer fremhæves, er det fordi kommunen fra starten ikke har overholdt sin orienteringspligt om at underrette naboerne vedrørende lokalplanforslaget. Kommunen har indføjet et nyt begreb i lokalplanen, ordet skelnabo, så kun dem der danner skel med projektet vil blive orienteret. Ingen af vore tre ejendomme danner skel, og vi blev derfor ikke informeret.

Trods flere forsøg har det ikke været muligt at få kendskab til hvem der står bag beslutningen om brugen af ordet skelnabo, samt naturligvis hvorfor denne sprogbrug. Vi bliver mødt med en blanding af tavshed og udenomssnak, og efterlades med hypotetiske overvejelser og motivanalyser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce