Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Kommentarsporet løber af sporet

Annonce

Jeg er en ivrig læser af diverse netaviser - ofte bliver jeg stødt over kommentarsporet til en artikel. Jeg bliver ikke stødt over at folk er uenige i det artiklen handler om, men jeg bliver stødt og forstemt, når kommentarerne er nedrige, fordummende og uden anden mening end at nedgøre.

For nylig blev vores borgmester Hans Stavnsager nærmest udskammet i kommentarfeltet, blot fordi han i et interview til fyens.dk talte om, at det for ham var bedre og nemmere at mødes i virkeligheden, på godt dansk, face to face, fremfor via f.eks. Skype...og , som det også fremgik af artiklen, så var det jo mest af alt en reflektion i samtalen med journalisten, og ikke en egentlig beslutning - det affødte et hav af kommentarer, hvor folk skrev at han var dum, at han burde gå af som borgmester og jeg ved da ikke hvad.

Og - for ikke så længe siden kom Jim Lyngvilds mand kørende i bil, sammen med en kammerat, da der pludselig faldt et træ ned over deres bil, og de var tæt på at komme alvorlig til skade. Jeg går ud fra at det var et uheld (og ikke et mordforsøg i bedste Olsen Banden-stil), og alligevel skriver Jim Lyngvild på facebook, at han havde lyst til at rive hovedet af den idiot, der havde fældet træet, og derefter skide ned i halsen på ham. Det affødte da også lige en masse kommentarer for og imod den uheldige eller inkompetente træfælder, men fælles for dem alle var, at ingen i virkeligheden vidste hvad der var sket, fordi de jo ikke havde været på stedet da træet væltede, og det var heller ikke beskrevet i artiklen i avisen.

Og - for heller ikke så længe siden, skrev en præst om sit vigtige og meningsfulde arbejde i et fynsk fængsel - her var der en kommentar i kommentarsporet, der gav udtryk for at så havde vedkommende da en god grund til at melde sig ud af folkekirken.

For et års tid siden blev en ældre kvinde på cykel kørt ihjel af en lastvogn i en højresvingsulykke i Odense. Det blev blev beskrevet i en artikel i fyens.dk. Her var der en kommentar, der mente at kvinder var mere udsatte end mænd i højresvingsulykker (underforstået at kvindelige cyklister er mere usikre i trafikken end mandlige , en anden mente at det var en udenlandsk chauffør, fordi de kører dårligere lastbil end danske chauffører, en tredje mente at det slet ikke var en højresvingsulykke, fordi man på et billede i avisen, så kvindens cykel ligge smadret til venstre for lastbilen...

Og - for heller ikke så længe siden, var der en mand fra Sønderborg, der efter en jobsamtale i Odense, ikke kunne huske hvor han havde parkeret sin bil. Det blev beskrevet på fyens.dk. Han fik da også lige et par mindre pæne ord med på vejen i kommentarsporet. (Retfærdigvis skal det også siges at der via facebook blev iværksat en større eftersøgning af hans bil i Odense ).

Og jeg kunne blive ved.

Torsten Cilleborg har også en klog kommentar til det i gårsdagens netavis.

Jeg har faktisk spurgt Fyens Stiftstidendes chefredaktør om, hvad meningen er med disse kommentarspor, og hvorfor man ikke bare undlader at gøre det muligt at kommentere en artikel. Svaret er selvfølgelig, at det er en demokratisk ret i et åbent samfund, hvilket jeg ikke helt ved om jeg er enig i. Uanset - så ville jeg ønske at folk kunne bare være en lille bitte smule mere nuancerede i deres kommentarer - til gavn for et demokratisk samfund, hvor man jo sådan set må mene hvad som helst - og da ikke mindst i disse coronatider, hvor vi skal passe endnu mere på hinanden.

Sinnet Bunde og Tage Gissel har været nære venner i små 50 år. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce