Annonce
Debat

Lokaldebat: Kejserens nye klæder version 2

Læserdebat: Alternativet i Faaborg-Midtfyn efterspurgte i sidste uge at medarbejderes og borgeres bekymringer om forholdene i Faaborg-Midtfyn Kommune blev taget alvorligt. Vi udtrykte tvivl om, hvorvidt den kommunale krise kunne løses ved ansættelse af to kommunikationskonsulenter samt et kursus i forandringsledelse til mellemledere. Vi pegede på, at der skal skabes en helt anden politisk og administrativ kultur, der bygger på tillid og åbenhed.

Den konservative spidskandidat Steffen Møller efterspørger, i en kommentar til vores bekymring, hvad Alternativet konkret vil gøre, hvilket er forståeligt. Der er tale om en kritisk situation, så vi tænker, at det er rimeligt at begynde med førstehjælpens trin et: Stands ulykken.

Det kræver selvfølgelig, at man kan identificere ulykken og ikke blot se symptomerne på krisen, som eksempelvis at seks personer, i den øverste ledelse, har forladt forvaltningen i løbet af det seneste år.

Konsulentfirmaet Muusmann har undersøgt trivslen blandt medarbejderne i Faaborg Midtfyn Kommune, som i august i år er afrapporteret i en 26 sider lang PowerPoint. Deres undersøgelse har efterfølgende resulteret i uddannelse af mellemledere og ansættelse af to kommunikationskonsulenter. Det synes vi, er rigtig ærgerligt, når det åbenlyst er fra toppen af embedsværket, at problemerne udspringer.

Vi er ikke overbeviste om, at det hjælper på problemerne i toppen, at man har ansat en af kommunaldirektørens tidligere tætte medarbejdere fra Odense Kommune i en af kommunikationsstillingerne, og det bekymrer os, at konsulentfirmaet Muusmann, som har undersøgt trivslen, også er dem der, igennem de sidste to år har været hyret af kommunens direktion til at ansætte fem medarbejdere i både koncernledelsen og direktionen. Dette konsulent-misforhold er endda sket, uden at kommunalbestyrelsen er blevet orienteret.

Desuden har de mange afskedigelser og opsigelser på lederplan resulteret i flere millioner af kroner i gyldne håndtryk. De fratrådte har samtidig fået mundkurv på og har derfor ikke kunne udtale sig om årsagerne til, at de har vinket farvel. Når sådanne forhold eksisterer, hvordan skal det så nogensinde kunne lade sig gøre at få hul på bylden og en gang for alle finde ud af, hvad årsagen til betændelsen er?

Så lad os sige til dig, Steffen Møller, at vi ønsker åbenhed om, hvad der sker i toppen af embedsværket, så vi kan få løst de problemer, som Muusmanns undersøgelse på ingen måde har lyst frem.

På den lidt længere bane kan vi kigge på en udvalgsmodel, som indebærer, at lokalpolitikerne bruger mindre tid i de traditionelle faste udvalg og i stedet udvikler politikker og strategier sammen med borgere og fagpersoner i midlertidige opgaveudvalg. Men det bliver efter, at der er givet førstehjælp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Operationssygeplejerskerne på de fynske sygehuse strejker

1995 Samtlige operationsafdelinger på de fynske sygehuse samt syge- og hjemmeplejen i Nyborg og Svendborg bliver strejkemål for sygeplejerskerne. Det meddelte Dansk Sygeplejeråd, da det udsendte strejkevarsel. Strejken kan træde i kraft 1. april og omfatter 340 af de 5000 fynske sygeplejersker. Der opretholdes nødberedskaber på sygehusene til akutte patienter, så i første række vil en eventuel strejke gå ud over ventelisterne. I kommunerne mangler sygeplejerskerne endnu at forhandle med Kommunernes Landsforening om nødberedskabet. Næstformand i Fynskredsen af Dansk Sygeplejeråd, Bo Smith, forventer, at smertestillende indsprøjtninger og insulin fortsat vil blive givet af sygeplejersker. 1970 Der er nogle svenskere, som gnider sig i hænderne for tiden. De står bag et kædebrevssystem, der har mange fynske deltagere. Systemet er ulovligt, men udsigten til at få 10.200 kroner for en beskeden indsats får dog mange mennesker til at se stort på den kendsgerning. Juridisk sidestilles kædebreve med offentlig indsamling. De eneste sikre vindere er de personer, som har sat svikmøllen i gang. De modtager 15 kroner hver gang en ny deltager melder sig. Pengene skal sendes til en postboks i Sverige, og fynske postkontorer har særdeles mange breve at ekspedere til den adresse. Politiet har ikke adgang til at kontrollere pengeforsendelser med mindre, at der foreligger en dommerkendelse. 1945 Ølproduktionen vil fra marts blive nedskåret med 55 procent af produktionen sidste år. Der er tale om en frivillig overenskomst mellem danske bryggerier indbyrdes. Direktør Marstand-Svendsen, Albani Bryggerierne, oplyser, at man har fået ganske bestemte retningslinjer for brændsels- og elektricitetsforbruget, der reduceres til henholdsvis 75 og 65 procent af forbruget i fjor. Bryggerierne i Odense har dog heldigvis en del øl på lager, og man er i disse dage i færd med at sende ekstraforsyninger ud til både købmænd og restauratører i den udstrækning, at der kan skaffes flasker. Dermed håber Albani, at overgangen ikke bliver alt for brat for kunderne, når nedskæringen træder i kraft til marts.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce