Annonce
Middelfart

Lokaldebat: Kan vi få et effektivt politi, tak

Elisabeth Tejlmand, formand for Radikale Venstre Middelfart. Foto: Michael Bager

Avisen fremlagde den anden dag tal for politiets effektivitet i Middelfart og omegn. Den uden tvivl hårdtarbejdende politimand i artiklen slog ned på nogle få lyspunkter, som for eksempel flere sigtelser siden 2015 og en lidt bedre gennemsnitlig responstid. Men det samlede billede er jævnt hen skuffende og kalder på mærkbare ændringer.

Alt for få sigtelser for indbrud i private hjem fører til dom. Reponstiden er stadig alt for lang, hvilket særligt voldsramte kvinder lider under. Der handles åbenlyst med narkotika i parker og på gader og veje - i alle egne af kommunen. Det må simpelthen stoppes.

Vi har brug for et mere effektivt forebyggende politi, og betjentene skal i højere grad opleve, at deres hårde arbejde faktisk fører til, at de kriminelle bliver dømt og fængslet så hurtigt som muligt.

Jeg har stor respekt for oplevet tryghed. Den der kommer af at man ser betjente igang med deres arbejde i bybilledet. Det mærker jeg personligt i denne tid, hvor min mor er terminal patient med en ryg, som kræften æder ind i. Det er lindrende hver gang, der træder en hjemmehjælper eller sygeplejerske ind ad døren.

Men det er visheden for, at de har de optimale rammer for deres arbejde, som betrygger mig i, at der er en værdig sidste tid for min mor. Og på samme måde har jeg det med politiarbejdet i Middelfart. Det er ikke mursten, el-regninger og skilte, der gør mig tryg. Det gør dermed en vished for, at Fyns Politi har tilstrækkelig med penge til at ansætte dem, de har brug for, og give dem optimale vilkår for deres arbejde, så vi kan få standset lømlerne, inden de vokser sig til hardcore kriminelle, og give de voldsparate, narkosælgerne og internetgribbene deres velfortjente straf.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce