Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Kæmp sammen med de andre kommuner for udligningsreform

Læsevisning. Tryk på Alt-Shift-A for tilgængelighed.

Til kommunevalget lovede de fleste partier, at der skulle tilføres flere ressourcer til børn og unge området. Ro, tillid og bedre normeringer i institutioner mv. Der skulle fremadrettet skabes trivsel og glæde blandt brugere og ansatte, og vi skulle lokke nye tilflyttere til kommunen.

Der er blevet delt gaver ud, men desværre viser det sig, at der ikke er kommet en hjælpende pose penge fra Lars Løkke Rasmussen og hans regering i form af en nødvendig udligningsreform, som er en nødvendighed for, at mange kommuner i udkanten kan opretholde deres velfærd til borgerne.

Vores politikere er ærgerlige og genåbner nu budgettet, men det er spørgsmålet, hvor meget der kan ændres. Mange borgere synes nok, at det er lidt flot, at man i en nuværende situation køber ejendomme og laver overflødige undersøgelser til 750.000 kr. Det synes jeg også, men sådan er det nok i politikerverdenen.

Jeg vil opfordre vores politikere til at tage den kamp op, som andre kommuner har startet. 13 kommuner heriblandt Svendborg og Assens, lægger sag an mod staten. De føler sig snydt grundet manglende udligning.

Fåborg-Midtfyn kommune er i nøjagtig samme situation. Hvorfor kæmper kommunen ikke sammen med de andre? Ifølge Hans Stavnsager udtalelser i avisen 8 juni 2018 står Faaborg -Midtfyn kommune til at miste 65 millioner kr. i budget 2019 grundet manglende udligningsreform. De mange penge burde man kæmpe for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce