Annonce
Assens

Lokaldebat: Hvordan får man designere og ingeniører til at flytte hertil?

Søren Steen Andersen (t.v.) og Poul-Erik Svendsen var i duel mandag aften. Arkivfoto: Lærke Bjørn Bang.
Annonce

I ”duellen” (mandag 16. november) mellem borgmesterkandidaterne Poul-Erik Svendsen (S) og Søren Steen Andersen (V) arrangeret af Fyens Stiftstidende blev kandidaterne blandt andet spurgt om, hvordan erhvervsindsatsen skal være i næste byrådsperiode.

Begge mente, at fokus skal være ved motorvejen, underforstået: ”For infrastruktur er vigtigt”.

Men er det ikke meget gammeldags at tænke fysisk infrastruktur?

Det er produktionsvirksomheder, der har behov for veje og skinner for at kunne distribuere varerne. Bør man ikke mere satse på vidensvirksomheder, der blot har brug for digital infrastruktur og derfor kan ligge overalt?

Medarbejderne skal naturligvis ikke pendle til kommunen – de skal bosætte sig og være skatteydere her.

Hvordan får man designere, ingeniører og andre iværksætter-typer til at flytte hertil? Man laver en strategi for at gøre det attraktivt at være videns-iværksætter i hele kommunen. En god ting at begynde med kunne være et kommunalt fablab: Et åbent værksted, hvor kreative sjæle får adgang til laserskærer, 3D-printer og alskens andre specialmaskiner, der gør det muligt at afprøve ideer, lave billige prototyper og i det hele taget skaber et innovativt miljø.


Hvordan får man designere, ingeniører og andre iværksætter-typer til at flytte hertil? Man laver en strategi for at gøre det attraktivt at være videns-iværksætter i hele kommunen

Anders Bech, Ebberup


Flere andre kommuner (herunder Middelfart) har etableret et fablab.

Man kunne også gøre en målrettet indsats for at få nye SDU-studerende til at bosætte sig i kommunen under deres studium med den bagtanke, at de måske når at slå rod i de fem år, de studerer. Det er meget svært for nye studerende at finde en egnet studiebolig i Odense, og 30-45 minutters pendling er ikke noget problem for dem. En oplagt mulighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce