Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Hvem vil købe dyr biogas i stedet for naturgas?

Lokaldebat: Det er meget fint, at Miljøudvalget mener, at man kan hæve genbrugsprocenten fra 44 til 60 ved at indsamle madaffald. Det er jo et spørgsmål om. hvilke tal man bruger og stoler på, for der er ikke nye fragmenter, som skal indsamles.

Hvor meget kan indsamles og hvordan skal det håndteres? Bruger fjernvarmeværkerne biogas så længe naturgas er billigere? Hvornår kommer et fynsk anlæg til sortering af plast? Når man kan lægge pap og papir i et rum og glas og flasker i et andet rum, hvorfor så fortsætte med at sortere?

Enhver ved, at der altid er plads til lidt mere i en spand, så vi kommer nok af med de farlige batterier og plast med den nye ordning, selv om det er et tilbageslag for miljøet.

Den nye ordning bliver mindst 14 % dyrere. Den nuværende ordning kunne gøres billigere ved kun at hente sorteret affald hver 3. eller 4. uge. Madaffald fra Hovedstaden blev kørt rundt på Sjælland, for at komme af med det. Kan Faaborg-Midtfyn komme af med det? Den nye ordning vil blive dyr. Nye spande, nye biler og plads til to store spande ved hver husstand. Sortering af genbrug foregår bedst ved brugerne. Miljøet belastes mere ved transport til lossepladsen. Hvis kun en tredjedel kun bruger nuværende ordning, så er det da godt at alle betaler, men tror man så, at der kommer mere affald fra husstandene?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];