Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Hvem vil købe dyr biogas i stedet for naturgas?

Annonce

Lokaldebat: Det er meget fint, at Miljøudvalget mener, at man kan hæve genbrugsprocenten fra 44 til 60 ved at indsamle madaffald. Det er jo et spørgsmål om. hvilke tal man bruger og stoler på, for der er ikke nye fragmenter, som skal indsamles.

Hvor meget kan indsamles og hvordan skal det håndteres? Bruger fjernvarmeværkerne biogas så længe naturgas er billigere? Hvornår kommer et fynsk anlæg til sortering af plast? Når man kan lægge pap og papir i et rum og glas og flasker i et andet rum, hvorfor så fortsætte med at sortere?

Enhver ved, at der altid er plads til lidt mere i en spand, så vi kommer nok af med de farlige batterier og plast med den nye ordning, selv om det er et tilbageslag for miljøet.

Den nye ordning bliver mindst 14 % dyrere. Den nuværende ordning kunne gøres billigere ved kun at hente sorteret affald hver 3. eller 4. uge. Madaffald fra Hovedstaden blev kørt rundt på Sjælland, for at komme af med det. Kan Faaborg-Midtfyn komme af med det? Den nye ordning vil blive dyr. Nye spande, nye biler og plads til to store spande ved hver husstand. Sortering af genbrug foregår bedst ved brugerne. Miljøet belastes mere ved transport til lossepladsen. Hvis kun en tredjedel kun bruger nuværende ordning, så er det da godt at alle betaler, men tror man så, at der kommer mere affald fra husstandene?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce