Annonce
Debat

Lokaldebat: Hippiekultur eller topstyring?

Annonce

Ærgerligt at den ledelsesform der har været praktiseret i FMK bliver betegnet som hippie-ledelse. Jeg har altid ment det handlede om involvering og respekt for dem der vat tættest på beslutningerne.

Jeg var selv med til som politiker i Faaborg kommune at indføre den meget decentraliserede styreform og den viste den gang, efter min mening, stor styrke og gav en masse ledere og ansatte en endnu større grad af stolthed og ansvarsfølelse end set tidligere, ikke mindst gennem større involvering på alle niveauer. I det politiske system havde vi stor glæde af det tætte forhold.

At styreformen efter sidste valg, måske har udlevet sin tid og særlig A,V og DF har haft en vilje til at ændre denne, er for så vidt fair nok. Alle modeller har en tid, indtil de skal evalueres og gentænkes. Dog bliver jeg urolig, når jeg til stadighed og så sent som i weekenden på Torvet i Faaborg, støder på medarbejdere på gulvet der er ved at gå til i stress og uro, fordi det ikke virker ordentligt på alle niveauer. Medarbejdere der føler sig meget alene og utrygge. Det er ikke lykkedes at få den nye struktur ordentligt forklaret og implementeret, samt lyttet til de bekymringer der er. Den bedste chef jeg har haft, sagde meget klart om forandringer; "Det man ikke kan forklare - kan man ikke forsvare" og jeg er helt enig, så det er måske tid til at stoppe op og lytte.

På det seneste har der været meget snak om ledelsesmetoder og jeg har med bekymring fuldt først Elsebeth Elsted og siden Jørgen Kyeds bidrag. Begge som jeg vel og mærke anser for meget troværdige og dygtige chefer fra mit politiske arbejde tilbage i tiden. Jørgen fik dengang det meget udskældte BUR til at fungere godt, med stort engagement og indsigt. Jeg bemærker at han siger i interviewet at de planlagte ændringer for så vidt er gode nok, men det er løbet af sporet på et tidspunkt. Når en omorganisering som den vi har været igennem i de senere år i FMK viser sig at være på vej i en forkert retning, så er det vigtigt at vi stopper op og måske justerer kursen lidt - er det stadig den rigtige retning? Det mener jeg vi skal have drøftet grundigt i den nye kommunalbestyrelse - ikke kun for chefer og lederes skyld, men først og fremmest for de mange hårdtarbejdende i hjemmeplejen, psykiatrien og andre steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

CORONAVIRUS

Live: Corona aflyser uddannelsesbesøg for tusindvis af elever

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce