Annonce
Læserbrev

Lokaldebat: Flere kvinder i frontlinjen

Lokaldebat: Kvinders sans for at aflæse menneskelig ubalance omkring de bløde faktorer har altid fascineret mig. De har ofte en helt anden tilgang til det, som er svært at tale om. Når jeg scanner mine mange driftsår som topchef, om det har været i udlandet eller herhjemme, ærgrer jeg mig i dag over, at jeg ikke gjorde mig til talerør for flere kvinder i frontlinjen - dette ikke mindst i bestyrelseslokalerne.

Jeg har selv haft rigtig dygtige kvindelige ledere - kvinder, som ville have kunnet retfærdiggøre og præge tingene på en mere intelligent måde, ikke mindst når det gælder om at få det maksimalt bedst mulige ud af både de hårde som de bløde faktorer. De tunge ting ville være blevet lettere.

Her i Danmark er kvinder til stadighed underrepræsenterede i de øverste ledelseslag og i bestyrelseslokalerne. Vi har i Danmark nogle af de dygtigste og bedst uddannede erhvervskvinder, men de bliver alt for ofte holdt tilbage. Hvad er det, vi frygter? Jeg er ikke i tvivl om, at vi ville få langt flere dynamiske vinkler på sagerne, hvis vi gav plads til kvinderne.

Et studie har vist, at kvinder og mænd har nogenlunde samme score indenfor selvbevidsthed, hvorimod mænd ligger stærkere til på selvforvaltning, mens kvinderne ofte overhaler mændene på social ansvarlighed og relationskoblinger. Derfor har kvinder også en førerposition på empati og ordentlighed, hvilket altid vil falde positivt af på troværdighed. Her er så min pointe: Lad os forene dette langt bedre. Modpoler er ikke godt. Især ikke når det hele kan udløse “ekstra værdier” via en intelligent sammenkobling.

Slutteligt. Man kunne jo teste det af. Lad kvindelige talenter/kandidater få en observatørrolle (med taleret) i bestyrelseslokalet. Efter et år kunne man så enes om “go or no go”. Ville der være noget at tabe her? Jeg tror, 80-90 procent af de kvinder ville blive siddende.

Annonce
Læserbrevsskribent Jens Sørensen ser gerne flere kvinder i frontlinjen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: Over 100.000 ulovlige kanonslag beslaglagt i Svendborg

1994 138.534 ulovlige kanonslag blev i weekenden fundet og beslaglagt af politiet i Svendborg. Fyrværkeriet lå hos to mænd på henholdsvis 26 og 33 år, men endnu i aftes havde politiet i Svendborg ikke med sikkerhed kunnet fastslå, hvorfra fyrværkeriet stammer. Den 26-årige mand, der er fra Svendborg, hævder at have købt det af en mand i Nyborg, der dog under langvarig afhøring i går nægtede at have solgt kanonslagene. Kæmpepartiet lå på to lagre i Rudkøbing og et i Svendborg, og ifølge politiet opbevaret helt i strid med alle sikkerhedsregler. Kanonslagene har en meget kraftig knaldeffekt, men alt tyder på, at det kun var lykkedes at videresælge en meget lille del af partiet, før politiet slog til. 1969 Folketingsmand, chefredaktør Jens Peter Jensen, Odense har ladet sig opstille til det fynske amtsråd – efter sigende med det stille håb at kunne blive amtsborgmester, hvorefter han skulle være villig til at kvitte sit folketingsmandat. Han er af Venstre-vælgerforeningerne i Odense Storkommune blevet opstillet som spidskandidat, dog ikke uden en drabelig holmgang med andre, der havde samme ønske. Der måtte efter forlydende fire afstemninger til, før positionen var sikret. Det ventes, at der også kommer en amtsrådsliste fra Venstre på landet i Odense og Assens Amter, efter forlydende med amtsrådsmedlem H. Kryger Madsen som spidskandidat og endelig en liste fra Svendborg Amt. 1944 Alle vordende mødre ved, hvor umuligt det er at skaffe garn til tøj til den ventede baby. Man skal være meget heldig, om man skal kunne få noget i forretningerne, men ellers må man udnytte ældre søskendes eller andre slægtninges overskud af strikkede beklædningsgenstande, der så trevles op og strikkes om. Det kommer derfor som en glædelig overraskelse, at Odense Kamgarnsspinderi i januar, februar og marts 1945 har besluttet at levere 30 fed af sit lækre, varmende ”Hjertegarn” til vordende mødre. Man meddeler i dag, at garnet kun leveres efter skriftlig anmodning til spinderiet, og at denne skal være ledsaget af en erklæring fra læge eller jordemoder om, hvornår barnet ventes født.

Annonce