Annonce
Læserbrev

Lokaldebat: Flere kvinder i frontlinjen

Annonce

Lokaldebat: Kvinders sans for at aflæse menneskelig ubalance omkring de bløde faktorer har altid fascineret mig. De har ofte en helt anden tilgang til det, som er svært at tale om. Når jeg scanner mine mange driftsår som topchef, om det har været i udlandet eller herhjemme, ærgrer jeg mig i dag over, at jeg ikke gjorde mig til talerør for flere kvinder i frontlinjen - dette ikke mindst i bestyrelseslokalerne.

Jeg har selv haft rigtig dygtige kvindelige ledere - kvinder, som ville have kunnet retfærdiggøre og præge tingene på en mere intelligent måde, ikke mindst når det gælder om at få det maksimalt bedst mulige ud af både de hårde som de bløde faktorer. De tunge ting ville være blevet lettere.

Her i Danmark er kvinder til stadighed underrepræsenterede i de øverste ledelseslag og i bestyrelseslokalerne. Vi har i Danmark nogle af de dygtigste og bedst uddannede erhvervskvinder, men de bliver alt for ofte holdt tilbage. Hvad er det, vi frygter? Jeg er ikke i tvivl om, at vi ville få langt flere dynamiske vinkler på sagerne, hvis vi gav plads til kvinderne.

Et studie har vist, at kvinder og mænd har nogenlunde samme score indenfor selvbevidsthed, hvorimod mænd ligger stærkere til på selvforvaltning, mens kvinderne ofte overhaler mændene på social ansvarlighed og relationskoblinger. Derfor har kvinder også en førerposition på empati og ordentlighed, hvilket altid vil falde positivt af på troværdighed. Her er så min pointe: Lad os forene dette langt bedre. Modpoler er ikke godt. Især ikke når det hele kan udløse “ekstra værdier” via en intelligent sammenkobling.

Slutteligt. Man kunne jo teste det af. Lad kvindelige talenter/kandidater få en observatørrolle (med taleret) i bestyrelseslokalet. Efter et år kunne man så enes om “go or no go”. Ville der være noget at tabe her? Jeg tror, 80-90 procent af de kvinder ville blive siddende.

Læserbrevsskribent Jens Sørensen ser gerne flere kvinder i frontlinjen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB For abonnenter

Michelsen om de dårlige perioder: - Hvis jeg bliver påvirket for meget, er jeg en skizofren far og mand

Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Assens

En 'lidt trist' historie: Familiemedlem politianmeldt for at stjæle en Mercedes-Benz

Annonce