Annonce
Assens

Lokaldebat: Er det københavneri eller en radikal holdning til modstandsbevægelsen?

Toldstrups Hus i Assens. Arkivfoto: Søren Plovgaard
Annonce

Avisen har 12. oktober bragt en artikel om Toldstrupmuseet, hvor lederen Preben Find (PF) har redegjort for en række ejendommelige forhold vedrørende Assens Kommune og ikke mindst Museumschef Johan Møhlenfeldt Jensens manglende engagement og svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Artiklen, hvor PF spørger til effekter, der blev konfiskeret fra ”Mands Samling”, har museumschefen ikke fundet anledning til at give et svar, men overladt det til Assens Kommune. En holdning, der i den grad vækker undren, hvor chefen ikke vil forholde sig til et lokalt emne, hvor Toldstrupmuseets vilkår og forhold til Museum Vestfyn beskrives.

Det kan vel ikke skyldes et ”københavneri” eller en åbenlys radikal holdning til modstandsbevægelsen? Når Assens Kommune udbetaler mellem tre- og fire millioner til Museum Vestfyn, må det da være et ønske om, at man i rimelig grad varetager Assens Kommunes beboers interesser.


Det kan vel ikke skyldes et ”københavneri” eller en åbenlys radikal holdning til modstandsbevægelsen?

Erling Dahm


Det må samtidig undre, at det store arbejde, der er lagt gennem flere år i at afdække den historiske virkelighed om modstandsbevægelsen, hvor en beboer i Assens har spillet en stor rolle, ikke har medført, at de fra Museum Vestfyn, der er uddannet i det historiske, end ikke har besøgt museet.

At Assens Kommune ikke økonomisk eller på anden måde har støttet Toldstrupmuseet leder hen til, at de ligger under for københavneriet og den radikale indflydelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce