Annonce
Læserbrev

Lokaldebat: En ny pengemaskine - her er det vanskeligt at parkere lovligt

Lokaldebat: For få dage siden ophørte et forsøg med parkering på fortovet i Grønnegade i Middelfart. Tre dage efter projektets ophør fik jeg en bøde for at holde på fortovet foran mit hus, hvor jeg læssede varer af bilen.

Jeg fik en god snak med p-vagten, som arbejder for Middelfart Kommune, i en privat virksomhed. Han fortalte, at kommunen - nu projektet var ophørt - havde sat fokus på netop denne type ulovlige parkeringer på fortove. Jeg kunne jo desværre kun give ham ret i, at ingen må parkere på fortove, cykelstier, offentlige torve med mere.

Det der politisk er galt ved dette forløb, efter min opfattelse, er, at han var blevet bedt om at sætte fokus på netop denne type parkering, som jo kan være utrolig svært at overholde i den gamle bydel.

Da arbejdsgiveren er kommunen, må man også antage, at der er politisk ønske om dette initiativ. Formand for beboerforeningen i den gamle bydel er jo det socialdemokratiske byrådsmedlem Peter Storm, og jeg synes, at han bør udtale sig, om det virkelig er i Socialdemokratiets ånd at jage borgere på den måde i det bilmæssigt vanskeligste sted at parkere lovligt i kommunen?

Hvis Socialdemokratiet ønsker at fortsætte med denne ”bøderegn”, vil jeg foreslå, at kommunen ansatte egne kommunale p-vagter, så afgiften kan gå i kommunekassen. De kan jo køre rundt i kommunen alle ugens og døgnets timer året rundt. De kan nemt finde ”10 parkeringssyndere i timen”, hvilket vil give cirka 44 millioner nye skattekroner i kommunekassen. Forslaget er gratis!

I dag har jeg modtaget en ny bøde for at parkere med min handicapbil på en times parkering foran Frisør Lotte.

Jeg citerer færdselsloven:

Hvis du parkerer på et offentligt område med et handicapparkeringsskilt i forruden, må du parkere:

”Tidsubegrænset på steder, hvor en times parkering er tilladt”

Hvad mener kommunen?

Svar fra Peter Storm, formand for Den Gamle Bydels Beboerforening og medlem af byrådet for Socialdemokratiet:

Jeg vil i første omgang svare som formand for Den Gamle Bydels Beboerforening. Trafik- og parkeringsforholdene i den gamle bydel er ganske rigtigt yderst krævende. Det har vi arbejdet med gennem mange år i foreningen i dialog med kommunen. Der er ingen nemme løsninger, men derfor skal vi være åbne for nye løsninger. Vi har også rejst spørgsmålet om hensigtsmæssigheden i parkeringsvagtordningen. Jeg vil tage læserbrevet med til vort næste bestyrelsesmøde i beboerforeningen. Det er vigtigt at have fokus på problematikken.

Og jeg finder det ligeledes naturligt at bringe læserbrevet videre til min byrådsgruppe.

Annonce
"Hvis Socialdemokratiet ønsker at fortsætte med denne ”bøderegn” vil jeg foreslå, at kommunen ansatte egne kommunale p-vagter, så afgiften kan gå i kommunekassen" skriver læserbrevsskribent Hans Bak blandt andet i sit indlæg. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce