Annonce
Læserbrev

Lokaldebat: En ny pengemaskine - her er det vanskeligt at parkere lovligt

Lokaldebat: For få dage siden ophørte et forsøg med parkering på fortovet i Grønnegade i Middelfart. Tre dage efter projektets ophør fik jeg en bøde for at holde på fortovet foran mit hus, hvor jeg læssede varer af bilen.

Jeg fik en god snak med p-vagten, som arbejder for Middelfart Kommune, i en privat virksomhed. Han fortalte, at kommunen - nu projektet var ophørt - havde sat fokus på netop denne type ulovlige parkeringer på fortove. Jeg kunne jo desværre kun give ham ret i, at ingen må parkere på fortove, cykelstier, offentlige torve med mere.

Det der politisk er galt ved dette forløb, efter min opfattelse, er, at han var blevet bedt om at sætte fokus på netop denne type parkering, som jo kan være utrolig svært at overholde i den gamle bydel.

Da arbejdsgiveren er kommunen, må man også antage, at der er politisk ønske om dette initiativ. Formand for beboerforeningen i den gamle bydel er jo det socialdemokratiske byrådsmedlem Peter Storm, og jeg synes, at han bør udtale sig, om det virkelig er i Socialdemokratiets ånd at jage borgere på den måde i det bilmæssigt vanskeligste sted at parkere lovligt i kommunen?

Hvis Socialdemokratiet ønsker at fortsætte med denne ”bøderegn”, vil jeg foreslå, at kommunen ansatte egne kommunale p-vagter, så afgiften kan gå i kommunekassen. De kan jo køre rundt i kommunen alle ugens og døgnets timer året rundt. De kan nemt finde ”10 parkeringssyndere i timen”, hvilket vil give cirka 44 millioner nye skattekroner i kommunekassen. Forslaget er gratis!

I dag har jeg modtaget en ny bøde for at parkere med min handicapbil på en times parkering foran Frisør Lotte.

Jeg citerer færdselsloven:

Hvis du parkerer på et offentligt område med et handicapparkeringsskilt i forruden, må du parkere:

”Tidsubegrænset på steder, hvor en times parkering er tilladt”

Hvad mener kommunen?

Svar fra Peter Storm, formand for Den Gamle Bydels Beboerforening og medlem af byrådet for Socialdemokratiet:

Jeg vil i første omgang svare som formand for Den Gamle Bydels Beboerforening. Trafik- og parkeringsforholdene i den gamle bydel er ganske rigtigt yderst krævende. Det har vi arbejdet med gennem mange år i foreningen i dialog med kommunen. Der er ingen nemme løsninger, men derfor skal vi være åbne for nye løsninger. Vi har også rejst spørgsmålet om hensigtsmæssigheden i parkeringsvagtordningen. Jeg vil tage læserbrevet med til vort næste bestyrelsesmøde i beboerforeningen. Det er vigtigt at have fokus på problematikken.

Og jeg finder det ligeledes naturligt at bringe læserbrevet videre til min byrådsgruppe.

Annonce
"Hvis Socialdemokratiet ønsker at fortsætte med denne ”bøderegn” vil jeg foreslå, at kommunen ansatte egne kommunale p-vagter, så afgiften kan gå i kommunekassen" skriver læserbrevsskribent Hans Bak blandt andet i sit indlæg. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce