Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Drop midlertidig vej på havnen i Faaborg

En artikel den 28. april i avisen har fået Håbets formand Jan Valbak til at fare i blækhuset.

Både Øhavscentret og Kulturhavnen har siden planerne for flytningen af Danish Crown blev kendte, været fortaler for, og nok de første, der fik ideen om at flytte Vestkaj-vejen om på den anden side af Frølageret, så der blev en direkte adgang ud til Munkholm. Dette ville give god mening for Kulturhavnens og Øhavscentrets brugere og gæster.

Vi synes, vi med dette forslag har varetaget interesserne for 14 træskibe i foreningen ”Træskibspladsen” og 100 fritidsfiskere i foreningen ”Faaborg Amatørfiskerforening”.

Vi skal, som aktører i et erhvervsområde, ”klappe den verbale søhest”, og lade de erhvervsdrivende bestemme, hvad de mener om udvikling af Slagterigrunden, og hvordan de mener, de bedst driver deres virksomheder, således også Line Klivager.

Vi skal ikke presse de virksomheder, der skaber omsætning og arbejdspladser i kommunen. Vi skulle nødig miste flere af dem.

Den 26. april indkaldte kommunen til et møde, hvor de foreslog lukning af Vestkaj med bomme.

Som erstatning foreslog man ” vejen”, som ligger øst for Tulipbygningen.

Denne midlertidige løsning til 400.000 kr. har vi foreslået at droppe, så man ikke bruger penge på en vej, som man ikke ved, om den skal ligge der. Den vil ikke kunne erstatte Vestkaj.

Kommunens arkitektkonkurrence slutter den 3. december. Vi foreslår at vente med en erstatningsvej til efter denne dato. Vestkaj-vejen har vist sin funktion i mange år, så mon ikke vi klarer det et halvt år mere.

Har Line, VAFF, Øhavsmuseet eller andre brug for en spærring af vejen, kan man låne to ”Indkørsel forbudt”- skilte af kommunen, hvilket ikke koster 400.000 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Prædiken. Skamløs i sin kærlighed

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Annonce