Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Drop midlertidig vej på havnen i Faaborg

En artikel den 28. april i avisen har fået Håbets formand Jan Valbak til at fare i blækhuset.

Både Øhavscentret og Kulturhavnen har siden planerne for flytningen af Danish Crown blev kendte, været fortaler for, og nok de første, der fik ideen om at flytte Vestkaj-vejen om på den anden side af Frølageret, så der blev en direkte adgang ud til Munkholm. Dette ville give god mening for Kulturhavnens og Øhavscentrets brugere og gæster.

Vi synes, vi med dette forslag har varetaget interesserne for 14 træskibe i foreningen ”Træskibspladsen” og 100 fritidsfiskere i foreningen ”Faaborg Amatørfiskerforening”.

Vi skal, som aktører i et erhvervsområde, ”klappe den verbale søhest”, og lade de erhvervsdrivende bestemme, hvad de mener om udvikling af Slagterigrunden, og hvordan de mener, de bedst driver deres virksomheder, således også Line Klivager.

Vi skal ikke presse de virksomheder, der skaber omsætning og arbejdspladser i kommunen. Vi skulle nødig miste flere af dem.

Den 26. april indkaldte kommunen til et møde, hvor de foreslog lukning af Vestkaj med bomme.

Som erstatning foreslog man ” vejen”, som ligger øst for Tulipbygningen.

Denne midlertidige løsning til 400.000 kr. har vi foreslået at droppe, så man ikke bruger penge på en vej, som man ikke ved, om den skal ligge der. Den vil ikke kunne erstatte Vestkaj.

Kommunens arkitektkonkurrence slutter den 3. december. Vi foreslår at vente med en erstatningsvej til efter denne dato. Vestkaj-vejen har vist sin funktion i mange år, så mon ikke vi klarer det et halvt år mere.

Har Line, VAFF, Øhavsmuseet eller andre brug for en spærring af vejen, kan man låne to ”Indkørsel forbudt”- skilte af kommunen, hvilket ikke koster 400.000 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce