Annonce
Debat

Lokaldebat: Det er hurtigt at rive ned, men svært at genskabe noget unikt

Annonce

Lokaldebat: Et spændende forslag, som byrådsmedlem Søren Thomsen forleden luftede her i avisen. Nemlig at udnytte de muligheder, der ligger i at indrette det kommende lystfiskercenter i den gamle DLG-silo på havnen. Først og fremmest er det tæt på vand, men at bruge siloen som en del af centret, vil netop gøre det helt unikt. Netop et fyrtårn, man bemærker.

En traditionel bygning i stål og glas ser vi nok af, men netop integrering af gammelt og nyt er anderledes. Netop eksemplet Tirpitz, som Søren Thomsen nævner. Den særlige udnyttelse af siloen med en cafe på toppen har jeg selv plæderet for ved forskellige lejligheder i diverse arbejdsgrupper for byudviklingen omkring havnen.

Det er hurtigt at rive ned, men svært at genskabe noget unikt. Nu er det blot at håbe, at fantasien og idéerne får lov at udfolde sig. Det er jo ikke et helt lille projekt, lader det til. Omkring 100 millioner kroner, nævnes der, så det er jo ikke noget, der skal puttes væk i en afkrog af kommunen, men som nævnt noget, der skal kunne ses.

Læserbrevsskribent Ib Helm-Petersen synes, DGL-bygningen vil være oplagt til placering af det nye kyst- og lystfiskercenter. Byrådet behandler sagen 27. maj. Arkivfoto: Martin Kloster
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Koks i kulissen i Den Fynske Opera: Tidligere næstformand genkender ikke to vigtige mødereferaters indhold

Kerteminde

At blive voksen

Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Odense

Politichef om drabssagen fra Egeparken: - Det er for tidligt for os at melde ud, hvad der præcis er sket

Kerteminde For abonnenter

Million-priser på Nordre Havnekaj fastsat: Nu sættes 18 eksklusive Kerteminde-huse til salg

Annonce