Annonce
Middelfart

Lokaldebat: Derfor skal Middelfart vægtes med mere lokalt politi.

Politibetjent og byrådsmedlem for Venstre Kent Mosgård kæmper for at få den lokale politistation tilbage til Middelfart. Foto: Mette Mørk

Ovenpå mit læserbrev den 22. januar om tilstedeværelse af lokalt politi, efterfulgt af endnu et indlæg om emnet i denne avis et par dage efter, er det fantastisk, at TV2 og TV2-Fyn den 5. februar også her satte fokus på emnet. Med regeringens valgtløfte om 10 ekstra lokalpolitistationer vest for Storebælt er kampen om placering af disse 10 stationer nu gået i gang.

For mig at se er følgende argumenter indlysende for at placere mere lokalt forankret politi i Middelfart.

Af Fyns Politis godt 650 ansatte er minimale 3 styk placeret fast i Middelfart med arbejdsopgaver, som ikke altid fordrer lokal tilstedeværelse. Trækker man en streg ned gennem Fyn, så man har en øst/vest opdeling med Odense hørende til den østlige del, så er der et betragteligt antal betjente placeret fast i dels Odense, Vollsmose, Nyborg, Svendborg og Ringe. Alle med forholdsvis få kilometer mellem hinanden. Det vestlige Fyn er totalt undernormeret med tre betjente 50 kilometer væk fra Odense.

Politirelevante arbejdsopgaver er der ellers rigeligt af på Vestfyn. Med bombesprængninger rettet mod Skat sidste år i København er Skat og Gældstyrelsens tilstedeværelse i Middelfart et potentielt mål, som kræver noget tilsyn.

Øvrige institutioner som Psykiatrisk Sygehus og Egely holder også politiet beskæftiget. Middelfart med de to broer har tidligere været et argument for politi i Middelfart. Dertil kan lægges en motorvej og udbygning af denne, som statistikken af uheld, siden igangsætningen vist sagtens kan godtgøre noget mere politi på Vestfyn. Og som med fordel, kan videreudvikle det fortrinlige samarbejde og bofælleskab, med Brand & Redning, som der p.t. er på brandstationen i Middelfart.

Som allerede beskrevet i mit forgange læserbrev, skal dertil lægges lokale sager om straffelovsovertrædelser, Lov om euforiserende stoffer, samt forebyggelse, som lokalt forankrede betjente vil sætte en ære i at behandle med baggrund i deres lokalkendskab.

Lad det være en del af argumenterne for mere lokalt politi i Middelfart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce