Annonce
Middelfart

Lokaldebat: Derfor skal Middelfart vægtes med mere lokalt politi.

Politibetjent og byrådsmedlem for Venstre Kent Mosgård kæmper for at få den lokale politistation tilbage til Middelfart. Foto: Mette Mørk
Annonce

Ovenpå mit læserbrev den 22. januar om tilstedeværelse af lokalt politi, efterfulgt af endnu et indlæg om emnet i denne avis et par dage efter, er det fantastisk, at TV2 og TV2-Fyn den 5. februar også her satte fokus på emnet. Med regeringens valgtløfte om 10 ekstra lokalpolitistationer vest for Storebælt er kampen om placering af disse 10 stationer nu gået i gang.

For mig at se er følgende argumenter indlysende for at placere mere lokalt forankret politi i Middelfart.

Af Fyns Politis godt 650 ansatte er minimale 3 styk placeret fast i Middelfart med arbejdsopgaver, som ikke altid fordrer lokal tilstedeværelse. Trækker man en streg ned gennem Fyn, så man har en øst/vest opdeling med Odense hørende til den østlige del, så er der et betragteligt antal betjente placeret fast i dels Odense, Vollsmose, Nyborg, Svendborg og Ringe. Alle med forholdsvis få kilometer mellem hinanden. Det vestlige Fyn er totalt undernormeret med tre betjente 50 kilometer væk fra Odense.

Politirelevante arbejdsopgaver er der ellers rigeligt af på Vestfyn. Med bombesprængninger rettet mod Skat sidste år i København er Skat og Gældstyrelsens tilstedeværelse i Middelfart et potentielt mål, som kræver noget tilsyn.

Øvrige institutioner som Psykiatrisk Sygehus og Egely holder også politiet beskæftiget. Middelfart med de to broer har tidligere været et argument for politi i Middelfart. Dertil kan lægges en motorvej og udbygning af denne, som statistikken af uheld, siden igangsætningen vist sagtens kan godtgøre noget mere politi på Vestfyn. Og som med fordel, kan videreudvikle det fortrinlige samarbejde og bofælleskab, med Brand & Redning, som der p.t. er på brandstationen i Middelfart.

Som allerede beskrevet i mit forgange læserbrev, skal dertil lægges lokale sager om straffelovsovertrædelser, Lov om euforiserende stoffer, samt forebyggelse, som lokalt forankrede betjente vil sætte en ære i at behandle med baggrund i deres lokalkendskab.

Lad det være en del af argumenterne for mere lokalt politi i Middelfart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Odense

Ren bonus for politiet: Mand anholdt med 36 poser hash efter påkørsel af betonklods

Annonce