x
Annonce
Læserbrev

Lokaldebat: Derfor er der skåret på rengøringen hos ældre: Smitten kommer ikke fra en nullermand i hjørnet

Lokaldebat: Da coronakrisen for alvor blussede op for godt to uger siden, tog vi med det samme vores forholdsregler i Faaborg-Midtfyn Kommunes hjemmepleje.

Vi aflyste blandt andet rengøring, hjælp til digital træning og hjælp til hverdagens struktur, medmindre der var tungtvejende grunde til andet. Det er vores dygtige medarbejdere i fronten, der i samråd med hjemmeplejelederen laver en konkret vurdering ud fra den enkelte borgers behov. Dette foregår naturligvis i samråd med borger og pårørende. Alle disse tiltag har ét formål: At beskytte vores ældre borgere bedst muligt mod coronavirus.

Og når vi er i en situation, hvor vi alle er potentielle smittebærere, så er det mest effektive tiltag i ”værktøjskassen” en begrænsning af hjemmeplejebesøgene. Derfor har al hjælp, der ikke er essentiel, været midlertidigt aflyst. Hvilket vi har mødt meget stor forståelse for.

Poul Skrubbeltrang har ret, når han 23. marts i et læserbrev skriver, at sundhedsmyndighederne anbefaler hyppig rengøring for at begrænse smitten. Men når det gælder de borgere, der får hjemmepleje, så kommer smitterisikoen udefra i form af besøg og gæster, ikke fra deres eget hjem. Smitten kommer ikke fra en nullermand i hjørnet.

Når det er sagt, så står vi nu i en ny situation. Statsministeren har forlænget nedlukningsperioden til og med 13. april, og det betyder, at vi som minimum kommer til at være i nødberedskab i fire uger. Det ændrer ikke på, at hjemmeplejen fortsat vil begrænse sine besøg mest muligt for at reducere smitterisikoen. Men med forlængelsen in mente vil hjemmeplejen hele tiden vurdere, hvilke borgere, der har mest brug for rengøring. Og når de er i borgernes hjem, vil der blive taget alle de nødvendige forholdsregler.

Så lad mig opsummere: Vores reduktion i rengøring og andre ydelser, handler ene og alene om at beskytte borgerne i denne helt særlige og kritiske tid. Og jeg kan berolige Poul Skrubbeltrang og andre om, at et nødberedskab ikke betyder, at der varigt er ændret på serviceniveauet. Ved fælles indsats kommer vi forhåbentlig snart tilbage til hverdagen igen.

Siggi W. Kristoffersen, direktør i Faaborg-Midtfyn Kommune. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce