Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokaldebat: Borgmester Stavnsagers klimapolitik er hul og hyklerisk

Annonce

Lokaldebat: I Stiftstidende kunne man 19. november læse den glædelige nyhed, at Faaborg-Midtfyn Kommune skal være klimaneutral i 2050.

Jeg er en af dem, der klapper i mine små hænder over, at kommunen nu binder sig til dette mål. Og jeg hæfter mig ved, at klimaambitionen skal gælde for Faaborg-Midtfyn som geografisk område og gælder det samlede klimaaftryk for alle i kommunen.

Men kan nogen så være venlig at forklare mig, hvorfor vi så stadig taler om en motorvej tværs igennem kommunen? En forbindelse, der ifølge Vejdirektoratet vil ”gøre uoprettelig skade på natur- og dyreliv” og ødelægge fire fredede naturområder.


Det er på tide, at hykleriet stopper. På den ene side ønsker man sig en klimaneutral kommune, på den anden side ønsker man at omdanne natur til asfalt, samtidig med at man uden evidens påstår, at forbindelsen kun vil gavne kommunen.

Thomas Lundsfryd, bestyrelsesmedlem i Sydfyn Fremtid


Det er på tide, at hykleriet stopper. På den ene side ønsker man sig en klimaneutral kommune, på den anden side ønsker man at omdanne natur til asfalt, samtidig med at man uden evidens påstår, at forbindelsen kun vil gavne kommunen. Hvad nem adgang til grænsehandel og konkurrence med tyske håndværkere og entreprenører vil betyde for vores selvstændige erhvervsdrivende, har borgmesteren ikke forsøgt at undersøge.

Borgmesterens ønske om en motorvej vil ødelægge det dyrebareste, kommunen har i en tid, hvor biodiversiteten har det værre end nogensinde. Og hvor hver kvadratmeter natur tæller for de dyr, der har det svært.

Derudover peger uvildige eksperter fra Roskilde og Aalborg Universitet på, at denne løsning er en dårlig trafikal og økonomisk løsning for vores region.

Vi er nødt til at indse, hvad det er, vi mister, hvis motorvejen kommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce