Annonce
Assens

Lokaldebat: Borgerlige svigter i klimakampen

Flemming Risskov Jørgensen. Foto: Kasper Orthmann Andersen/Assens Kommune.

Byrådet har netop vedtaget en ambitiøs klimastrategi, der placerer vores kommune i forreste række, når det gælder reduktion af drivhusgasser. Samtidig skal den nye strategi gøre kommunen modstandsdygtig over for følgerne af klimaforandringer.

Men strategien blev ikke vedtaget enstemmigt. Den konservative Søren Thomsen fik pludselig kolde fødder og valgte at stemme imod strategien. Det var noget af en overraskelse. Det Konservative Folkeparti var ellers i mange år det eneste borgerlige parti, der tog den grønne omstilling alvorligt.

På landsplan havde Per Stig Møller og Connie Hedegaard banet vejen for at give deres parti en grøn profil. Men efter at Søren Thomsen har overtaget Ena Nørgaards plads i byrådet, er der kommet andre lokale boller på den konservative suppe. Nu blegner den grønne farve kraftigt.

Annonce

Hvordan blev der så argumenteret for den konservative modstand mod klimaplanen? Jo, Søren Thomsen hev store ord som ”formynderi” og ”tvang” op af hatten. Det lykkedes ham at lave en fantasifuld omfortolkning af strategiens målsætning om at indføre klimavenlig mad i alle kommunale institutioner.

I den konservative optik kom denne målsætning pludselig til at handle om at afskaffe plejehjemsbeboernes frihed til vælge, hvad de vil spise. Det er en gåde, hvordan han er nået frem til denne fejlslutning. Der står nemlig intet om formynderiske maddiktater i strategien. Men den kreative omfortolkning gav ham en anledning til at stemme imod.

Det konservative blufnummer fik så Dansk Folkeparti til at vende omkring på en tallerken. DF’eren Lars Kolling havde ellers været med til at udvikle strategien og indstille den til vedtagelse i Miljø- og Teknik-udvalget. Men på byrådsmødet stemte Lars Kolling og resten af Dansk Folkeparti pludselig imod den strategi, som han tidligere havde anbefalet. Det var noget af en kovending.

Til gengæld er det nu skåret ud i rustfrit stål, at de to borgerlige folkepartier ikke tager klimaudfordringen alvorligt.


Til gengæld er det nu skåret ud i rustfrit stål, at de to borgerlige folkepartier ikke tager klimaudfordringen alvorligt.

Fra læserbrevet
Annonce
Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Odense For abonnenter

Windell og de ældre vinder mest med ny budgetaftale i Odense

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

We want it all... - Queen Machine fik Faaborg til at at rocke

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Navne For abonnenter

Egil fik dødsdommen i februar: Humøret og omsorgen for andre mistede han aldrig

OB

AaB straffede fynboerne på to hjørnespark: OB sendt hjem til dødbolds-træning

Annonce