Annonce
Assens

Lokaldebat: Borgerlige svigter i klimakampen

Flemming Risskov Jørgensen. Foto: Kasper Orthmann Andersen/Assens Kommune.

Byrådet har netop vedtaget en ambitiøs klimastrategi, der placerer vores kommune i forreste række, når det gælder reduktion af drivhusgasser. Samtidig skal den nye strategi gøre kommunen modstandsdygtig over for følgerne af klimaforandringer.

Men strategien blev ikke vedtaget enstemmigt. Den konservative Søren Thomsen fik pludselig kolde fødder og valgte at stemme imod strategien. Det var noget af en overraskelse. Det Konservative Folkeparti var ellers i mange år det eneste borgerlige parti, der tog den grønne omstilling alvorligt.

På landsplan havde Per Stig Møller og Connie Hedegaard banet vejen for at give deres parti en grøn profil. Men efter at Søren Thomsen har overtaget Ena Nørgaards plads i byrådet, er der kommet andre lokale boller på den konservative suppe. Nu blegner den grønne farve kraftigt.

Annonce

Hvordan blev der så argumenteret for den konservative modstand mod klimaplanen? Jo, Søren Thomsen hev store ord som ”formynderi” og ”tvang” op af hatten. Det lykkedes ham at lave en fantasifuld omfortolkning af strategiens målsætning om at indføre klimavenlig mad i alle kommunale institutioner.

I den konservative optik kom denne målsætning pludselig til at handle om at afskaffe plejehjemsbeboernes frihed til vælge, hvad de vil spise. Det er en gåde, hvordan han er nået frem til denne fejlslutning. Der står nemlig intet om formynderiske maddiktater i strategien. Men den kreative omfortolkning gav ham en anledning til at stemme imod.

Det konservative blufnummer fik så Dansk Folkeparti til at vende omkring på en tallerken. DF’eren Lars Kolling havde ellers været med til at udvikle strategien og indstille den til vedtagelse i Miljø- og Teknik-udvalget. Men på byrådsmødet stemte Lars Kolling og resten af Dansk Folkeparti pludselig imod den strategi, som han tidligere havde anbefalet. Det var noget af en kovending.

Til gengæld er det nu skåret ud i rustfrit stål, at de to borgerlige folkepartier ikke tager klimaudfordringen alvorligt.


Til gengæld er det nu skåret ud i rustfrit stål, at de to borgerlige folkepartier ikke tager klimaudfordringen alvorligt.

Fra læserbrevet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Marianne har taget teten på lokal fitness-park: - For mig er det ikke lykkedes ved at få den etableret, men ved at få den brugt

Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Erhverv

Må sige nej til sejlere med motorproblemer hver dag: Per og de andre på værkstedet knokler fra 04.30 til 22-23

Annonce