Annonce
Middelfart

Lokaldebat: 12 idéer til, hvordan vi kan skabe et endnu bedre Middelfart

Jeg har en række idéer til tiltag, man kan lave i Middelfart:

1) Et havnebad som i Odense eller på Islands Brygge.

2) Et område på havnen med skate- og basketballbane.

3) Bedre legepladser på havnen.

4) trampoliner i vejen a la de i København.

5) En legeplads på marinaen.

6) Et kulturhus med musikarrangementer, foredrag, danse- og balletforestillinger, opera, street-dance-battle og konkurrencer.

7) Gadeoptræden i forbindelse med halloween, jul eller lysfester.

8) Oftere brug af den gamle bydel, eventuelt til aktiviteter a la Den Fynske Landsby med udklædte folk fra gammel tid.

9) brug af Hindsgavl en gang om året til middelalderfest.

10) Flere bycykler omkring havnen.

11) Et streetfood-område som Storms Pakhus i Odense.

12) Et sansekulturhus for børn.

For det første bør man få de unge mennesker tilbage til Middelfart. Bubbas (diskotek, red.) lukning har for eksempel ført til, at flere søger andre muligheder for at gå i byen.

Hvis vi kigger bare 10 år ud i fremtiden, hvem skal så få Middelfart til at gro, hvis alle vores unge til den tid er draget væk? Vi skal tænke langsigtet og i aktiviteter, som både henvender sig til det ældre og det yngre publikum.

Vi skal og kan lære af Svendborg, Odense og Vejle, som formår at finde på nye og spændende tiltag.

Samtidig er vi nødt til at blive bedre til at formidle, når der sker noget. Dette bør ikke kun være på sociale medier, men også med plakater eller en stander som den på marinaen.

Vi har så mange tomme erhvervsbygninger. Vi må forsøge at få ejerne af disse på nye tanker. Samtidig skal Middelfart Kommune være taktisk. Man nedlægger ikke en legeplads på marinaen for at bruge den til byggeplads.

Man laver heller ikke gennemrenovering af byen i højsæsonen. Man er nødt til at tænke over, hvordan vi syner udadtil for turister. Middelfart Kommune har vist, at der er penge i kassen, idet de har købt industrihavnen. Så her er, hvad den kunne bruges til i stedet for flere dyre lejligheder og huse.

Annonce
En legeplads på Middelfart Marina er et af de forslag, Anja Andreassen kommer med. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Nyborg

75-årig giver et nap med i børnehaven

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];