Annonce
Middelfart

Lokal spejdergruppe er i udvikling og på jagt efter flere voksne

- Som spejderleder får man mange kompetencer i spil. Det kan være at finde på en sjov leg i skoven, at planlægge et forløb om Romerriget eller arrangere en sommerlejr. Men det er også at trøste, grine, inspirere og være et forbillede for spejderne, fortæller gruppeleder Carina Blichfeldt. PR-foto
Spejdergruppen i 1. Melfar er i rivende udvikling. Gruppen søger derfor flere voksne, der vil give børn og unge gode oplevelser.

Middelfart: Det er populært at være spejder. Flere børn og unge vil ud i naturen, mærke fællesskabet om bålet, og tage på teltture i ind- og udland. Faktisk er det så populært, at mange spejdergrupper ikke kan følge med. På landsplan står over 2000 børn og unge på venteliste til at blive spejdere hos Det Danske Spejderkorps. En af de store knaster er, at der mangler spejderledere.

At flere børn og unge vil være med, mærker man også hos de lokale spejdere i 1. Melfar der består af cirka 110 spejdere i alderen seks til 15 år. Derfor rækker gruppen nu ud i forsøget på at finde flere voksne, der har lyst til at give børn og unge udviklende oplevelser. Ligeledes arbejdes der på at opstarte Familiespejd til april 2020. Familiespejd er for aldersgruppen tre-fem år og deres forældre.

- Vi har en ambition om at fortsætte den gode udvikling, vores spejdergruppe er i. Derfor vil vi rigtig gerne have flere voksne og unge med, siger gruppeleder Carina Blichfeldt i en pressemeddelelse.

Annonce
Spejderliv handler meget om "learning-by-doing". PR-foto

Behøver ikke være ekspert

Man behøver dog hverken at have det sorte bælte i friluftsliv eller være ekspert i bålmad for at blive spejderleder.

- Det vigtige er, at man har hjertet på rette sted, og at man har mod på at give børn og unge nogle gode oplevelser med videre i livet. Om man selv har været spejder eller kan bygge en bivuak, er ikke så vigtigt, siger Carina Blichfeldt.

Vil man høre mere om livet som spejderleder, kan man skrive til Carina Blichfeldt på gruppeleder@1melfar.dk. Gruppen holder til på Banevænget 20 og Stadionvej 2 i Middelfart.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce