Annonce
Middelfart

Lokal spejdergruppe er i udvikling og på jagt efter flere voksne

- Som spejderleder får man mange kompetencer i spil. Det kan være at finde på en sjov leg i skoven, at planlægge et forløb om Romerriget eller arrangere en sommerlejr. Men det er også at trøste, grine, inspirere og være et forbillede for spejderne, fortæller gruppeleder Carina Blichfeldt. PR-foto
Spejdergruppen i 1. Melfar er i rivende udvikling. Gruppen søger derfor flere voksne, der vil give børn og unge gode oplevelser.

Middelfart: Det er populært at være spejder. Flere børn og unge vil ud i naturen, mærke fællesskabet om bålet, og tage på teltture i ind- og udland. Faktisk er det så populært, at mange spejdergrupper ikke kan følge med. På landsplan står over 2000 børn og unge på venteliste til at blive spejdere hos Det Danske Spejderkorps. En af de store knaster er, at der mangler spejderledere.

At flere børn og unge vil være med, mærker man også hos de lokale spejdere i 1. Melfar der består af cirka 110 spejdere i alderen seks til 15 år. Derfor rækker gruppen nu ud i forsøget på at finde flere voksne, der har lyst til at give børn og unge udviklende oplevelser. Ligeledes arbejdes der på at opstarte Familiespejd til april 2020. Familiespejd er for aldersgruppen tre-fem år og deres forældre.

- Vi har en ambition om at fortsætte den gode udvikling, vores spejdergruppe er i. Derfor vil vi rigtig gerne have flere voksne og unge med, siger gruppeleder Carina Blichfeldt i en pressemeddelelse.

Annonce
Spejderliv handler meget om "learning-by-doing". PR-foto

Behøver ikke være ekspert

Man behøver dog hverken at have det sorte bælte i friluftsliv eller være ekspert i bålmad for at blive spejderleder.

- Det vigtige er, at man har hjertet på rette sted, og at man har mod på at give børn og unge nogle gode oplevelser med videre i livet. Om man selv har været spejder eller kan bygge en bivuak, er ikke så vigtigt, siger Carina Blichfeldt.

Vil man høre mere om livet som spejderleder, kan man skrive til Carina Blichfeldt på gruppeleder@1melfar.dk. Gruppen holder til på Banevænget 20 og Stadionvej 2 i Middelfart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce