Annonce
Middelfart

Pludselig gik det stærkt: Salg af restaurant på plads efter to år

Iben Bjørholm lover at bevare stedets menukort, når hun 1. december tager over efter John Kistvad på Restaurant Holms. Til gengæld har hun planer om mere musik på stedet og længere åbent i baren fredag og lørdag. Foto: Peter Leth-Larsen
Den snart 72-årige restauratør John Kistvad overlader 1. december roret til den halvt så gamle Iben Bjørholm.

Middelfart: Det bliver den 37-årige Middelfart-pige Iben Bjørholm, der tager over efter John Kistvad på Restaurant Holms. To år efter, John Kistvad satte sin kendte ejendom og restaurant i Algade til salg, gik det pludselig stærkt til sidst.

- Det er vel kun 14 dage siden, jeg henvendte mig til John, og 1. december får jeg nøglerne, fortæller Iben Bjørholm, der er født og opvokset i byen og i fire år drev Bjørholms Vingalleri på hjørnet af Torvet og Havnegade.

Restaurationsbranchen er ikke ny for Iben Bjørholm, der er uddannet tjener på Hotel Kronprins Frederik i Fredericia og fortsatte til Oven Vande bagefter. I 2011-2015 var hun restaurantchef på Restaurant Holms. Hun har også solgt vine for den lokale vingrossist Poul Haller og arbejdet for Rock Under Broen. Hun kommer fra en salgsstilling hos Landbrugsmedierne.

- Jeg har i mange år godt kunnet tænke mig at få mit eget spisested. Men det kom lidt pludseligt med Holms, det var en ven, der lidt henkastet gav mig idéen. Efter at have tænkt over det, gik jeg hen og snakkede med John. Og vi blev hurtigt enige om tingene, fortæller den nye ejer, der springer ud i opgaven på det mest travle tidspunkt af året.

- Skal det være, så skal det. Og jeg får i december mulighed for at vise mig som nyt ansigt på stedet for rigtig mange mennesker, siger Iben Bjørholm.

Hun har tænkt sig at bevare Holms som det eneste sted i Middelfart med dansk smørebrød og klassisk dansk mad i det hele taget.

- Der er rigeligt med burgere og nachos i byen. Holms er unik, og det er derfor, jeg har valgt at overtage stedet, selv om jeg selvfølgelig giver menukortet mit eget lille tvist, når jeg har fundet mine ben, siger Iben Bjørholm, der har købt restauranten af John Kistvad og lavet en lejeaftale på foreløbig to år med ejendommens ejere.

Helt uændret bliver driften dog ikke med et yngre ansigt bag disken. Hun vil blandt andet holde længere åbent i baren fredag og lørdag aften og supplere jazzkoncerterne med andre musikgenrer.

Annonce
Den snart 72-årige restauratør John Kistvad overlader 1. december roret til den halvt så gamle Iben Bjørholm. Foto: Peter Leth-Larsen

Glad Kistvad

John Kistvad, der sidste år solgte sin ejendom til boghandler Jesper Bendix og hans forretningspartner Klavs Bruun Kristensen, glæder sig over, at netop Iben Bjørholm tager over.

- Jeg er blevet kontaktet af mange, der ville ind med et helt nyt koncept. Men bygningen forpligter, og det ville være et selvmål at droppe det klassiske danske køkken. Derfor var vi heller ikke længe om at blive enige, da jeg hørte, hvad hun ville med stedet, fortæller John Kistvad, der efter 30 år som restauratør i i byen, lover at blive en bedre morfar.

- Jeg har været verdens dårligste morfar, så der er i den grad plads til forbedringer. Og min datter og mit barnebarn på seks år i København kan nu se frem til masser af besøg af mig. Vi har allerede aftalt en tur i et julepyntet Tivoli, fortæller John Kistvad.

- Det er vel kun 14 dage siden, jeg henvendte mig til John, og 1. december får jeg nøglerne, fortæller Iben Bjørholm, der er født og opvokset i byen og i fire år drev Bjørholms Vingalleri på hjørnet af Torvet og Havnegade. Foto: Peter Leth-Larsen
John Kistvad har solgt sin Restaurant Holms til middelfarteren Iben Bjørholm, som var restaurantchef på stedet fra 2011 til 2015. Beslutningen om at overtage forpagtningen af de gamle lokaler traf Iben Bjørholm i slutningen af oktober. Foto: Peter Leth-Larsen
John Kistvad, der sidste år solgte sin ejendom til boghandler Jesper Bendix og hans forretningspartner Klavs Bruun Kristensen, glæder sig over, at netop Iben Bjørholm tager over. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce