Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokal kunstner hjælper flygtningebørn i Irak

35 gange 55 cm Jomfru Maria-inspireret kunst sætter Auerbach under hammeren ved dette års juleauktion.
Annonce

I år går pengene fra Karsten Auerbach juleauktion til flygtningebørn, der er fordrevet til lejre på Sinjarbjerget i Irak.

Sidste sommer belejrede Daesh (IS) den lille religiøse minoritet yezidierne, som var flygtet op på Sinjar bjerget i det nordvestlige Irak. Ud over selve krigshandlingerne var mange af børnene vidner til, at børn og voksne, som ikke lod sig tvangsomvende til islam blev halshugget, levende begravet, voldtaget eller solgt som slaver. Nu ét år efter Daeshs tilbagetrækning er der stadig 25.000 tilbage i lejrene på bjerget. Den danske nødhjælpsorganisation Mission Øst er nu ved at oprette "børnevenlige områder" i lejrene på bjerget - og det er dét formål, Diernæs-kunstneren Karsten Auerbach støtter i år:

- Mine første syv jule-auktioner har støttet lokale venner Kina, Indien og Thailand, hvis græsrodsprojekter hjælper fattige og sårbare børn og unge. Men i år er flygtningesituationen så altoverskyggende, at jeg for første gang vælger at støtte en etableret nødhjælpsorganisation.

- Mission Øst er et godt valg. Det er en af de 12 organisationer, som modtog bidrag fra TV2 og DR's Hjælp Nu Indsamling i september. Men den er ikke større end at den kan holde omkostningerne til markedsføring og administration helt nede under en tredjedel af, hvad tilsvarende organisationer bruger. Og så glæder det selvfølgelig mit kunstnerhjerte, at tegning og maleri er en fast bestanddel af de psykosociale programmer, som de traumatiserede børn tilbydes på centret, siger Auerbach.

Han fandt sin inspiration til dette års værk midt på Genbrugspladsen i Faaborg, hvor en kasseret statuette af Jomfru Maria "sneg" sig ind i hans bil og med hjem på atelieret. Denne gang var det ikke Helligånden, men kunstnerens modellervoks, der gav hende en temmelig gravid profil.

Karsten Auerbach hævder dog også at være påvirket af sin forventede debut som farfar ved juletid. Billedet er forgyldt med ægte bladguld. Det er kantet med rødt og måler 34 x 55 cm. I år er det udstillet, så det kan ses af alle - døgnet rundt - vinduet hos Profil Optik på Mellemgade i Faaborg.

Auktionen kan følges på www.auerbach-art.dk og varer frem til den 24. december, hvor den slutter ved 16.00-tiden, når det højeste bud er afgivet.

Karsten Auerbach fandt Jomfru Maria-figuren på genbrugspladsen og modellerede hende gravid.
Ud over selve krigshandlingerne var mange af børnene vidner til, at børn og voksne, som ikke lod sig tvangsomvende til islam blev halshugget, levende begravet, voldtaget eller solgt som slaver.
Annonce
Fyn

Pas på: Glat på udsatte steder

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Toke, Fione og Alvilde lever med en hjertefejl i familien: Nu sælger familien alt fra sonder til røntgenbilleder i miniformat

Odense

Rådmand kræver skærpet nedlukning af Vollsmose: Luk daginstitutioner, fritidsaktiviteter og moskeer

Annonce