Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokal kunstner hjælper flygtningebørn i Irak

35 gange 55 cm Jomfru Maria-inspireret kunst sætter Auerbach under hammeren ved dette års juleauktion.

I år går pengene fra Karsten Auerbach juleauktion til flygtningebørn, der er fordrevet til lejre på Sinjarbjerget i Irak.

Sidste sommer belejrede Daesh (IS) den lille religiøse minoritet yezidierne, som var flygtet op på Sinjar bjerget i det nordvestlige Irak. Ud over selve krigshandlingerne var mange af børnene vidner til, at børn og voksne, som ikke lod sig tvangsomvende til islam blev halshugget, levende begravet, voldtaget eller solgt som slaver. Nu ét år efter Daeshs tilbagetrækning er der stadig 25.000 tilbage i lejrene på bjerget. Den danske nødhjælpsorganisation Mission Øst er nu ved at oprette "børnevenlige områder" i lejrene på bjerget - og det er dét formål, Diernæs-kunstneren Karsten Auerbach støtter i år:

- Mine første syv jule-auktioner har støttet lokale venner Kina, Indien og Thailand, hvis græsrodsprojekter hjælper fattige og sårbare børn og unge. Men i år er flygtningesituationen så altoverskyggende, at jeg for første gang vælger at støtte en etableret nødhjælpsorganisation.

- Mission Øst er et godt valg. Det er en af de 12 organisationer, som modtog bidrag fra TV2 og DR's Hjælp Nu Indsamling i september. Men den er ikke større end at den kan holde omkostningerne til markedsføring og administration helt nede under en tredjedel af, hvad tilsvarende organisationer bruger. Og så glæder det selvfølgelig mit kunstnerhjerte, at tegning og maleri er en fast bestanddel af de psykosociale programmer, som de traumatiserede børn tilbydes på centret, siger Auerbach.

Han fandt sin inspiration til dette års værk midt på Genbrugspladsen i Faaborg, hvor en kasseret statuette af Jomfru Maria "sneg" sig ind i hans bil og med hjem på atelieret. Denne gang var det ikke Helligånden, men kunstnerens modellervoks, der gav hende en temmelig gravid profil.

Karsten Auerbach hævder dog også at være påvirket af sin forventede debut som farfar ved juletid. Billedet er forgyldt med ægte bladguld. Det er kantet med rødt og måler 34 x 55 cm. I år er det udstillet, så det kan ses af alle - døgnet rundt - vinduet hos Profil Optik på Mellemgade i Faaborg.

Auktionen kan følges på www.auerbach-art.dk og varer frem til den 24. december, hvor den slutter ved 16.00-tiden, når det højeste bud er afgivet.

Karsten Auerbach fandt Jomfru Maria-figuren på genbrugspladsen og modellerede hende gravid.
Ud over selve krigshandlingerne var mange af børnene vidner til, at børn og voksne, som ikke lod sig tvangsomvende til islam blev halshugget, levende begravet, voldtaget eller solgt som slaver.
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Kultur

Ærgrer sig over "fucking" irriterende afbud i 11. time: Tobias Rahim afløser Lindsey Buckingham på Heartland

OB For abonnenter

OB's Jakob Breum var ikke klar over, at hans farfars bror var med i pokalfinalen for 48 år siden

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Erhverv For abonnenter

Et af de største overskud i virksomhedens historie: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce