Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokal kunstner hjælper flygtningebørn i Irak

35 gange 55 cm Jomfru Maria-inspireret kunst sætter Auerbach under hammeren ved dette års juleauktion.

I år går pengene fra Karsten Auerbach juleauktion til flygtningebørn, der er fordrevet til lejre på Sinjarbjerget i Irak.

Sidste sommer belejrede Daesh (IS) den lille religiøse minoritet yezidierne, som var flygtet op på Sinjar bjerget i det nordvestlige Irak. Ud over selve krigshandlingerne var mange af børnene vidner til, at børn og voksne, som ikke lod sig tvangsomvende til islam blev halshugget, levende begravet, voldtaget eller solgt som slaver. Nu ét år efter Daeshs tilbagetrækning er der stadig 25.000 tilbage i lejrene på bjerget. Den danske nødhjælpsorganisation Mission Øst er nu ved at oprette "børnevenlige områder" i lejrene på bjerget - og det er dét formål, Diernæs-kunstneren Karsten Auerbach støtter i år:

- Mine første syv jule-auktioner har støttet lokale venner Kina, Indien og Thailand, hvis græsrodsprojekter hjælper fattige og sårbare børn og unge. Men i år er flygtningesituationen så altoverskyggende, at jeg for første gang vælger at støtte en etableret nødhjælpsorganisation.

- Mission Øst er et godt valg. Det er en af de 12 organisationer, som modtog bidrag fra TV2 og DR's Hjælp Nu Indsamling i september. Men den er ikke større end at den kan holde omkostningerne til markedsføring og administration helt nede under en tredjedel af, hvad tilsvarende organisationer bruger. Og så glæder det selvfølgelig mit kunstnerhjerte, at tegning og maleri er en fast bestanddel af de psykosociale programmer, som de traumatiserede børn tilbydes på centret, siger Auerbach.

Han fandt sin inspiration til dette års værk midt på Genbrugspladsen i Faaborg, hvor en kasseret statuette af Jomfru Maria "sneg" sig ind i hans bil og med hjem på atelieret. Denne gang var det ikke Helligånden, men kunstnerens modellervoks, der gav hende en temmelig gravid profil.

Karsten Auerbach hævder dog også at være påvirket af sin forventede debut som farfar ved juletid. Billedet er forgyldt med ægte bladguld. Det er kantet med rødt og måler 34 x 55 cm. I år er det udstillet, så det kan ses af alle - døgnet rundt - vinduet hos Profil Optik på Mellemgade i Faaborg.

Auktionen kan følges på www.auerbach-art.dk og varer frem til den 24. december, hvor den slutter ved 16.00-tiden, når det højeste bud er afgivet.

Karsten Auerbach fandt Jomfru Maria-figuren på genbrugspladsen og modellerede hende gravid.
Ud over selve krigshandlingerne var mange af børnene vidner til, at børn og voksne, som ikke lod sig tvangsomvende til islam blev halshugget, levende begravet, voldtaget eller solgt som slaver.
Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce