Annonce
Odense

Lokal kok favorit til fynsk madpris

Stefano Foschi er favorit til at vinde søndagens store kokkekonkurrence i Odense. I hvert fald hos Danske Spil, hvor man kan spille på hvem af de fem deltagere, der vinder Schiøtzprisen. Arkivfoto: Simon Staun
Stefano Foschi fra Restaurant Fynboen er ifølge Danske Spil favorit til at vinde Schiøtz-prisen, når den uddeles på madfestivalen i Odense søndag. Han har vundet prisen to gange før.

Hvis ikke der er pres på skuldrene med to tidligere priser på hylden, så lægger Danske Spil nu lidt ekstra pres på kokken Stefano Foschi fra Restaurant Fynboen inden søndagens store kokkekonkurrence Schiøtzprisen. For spilfirmaet har nu for første gang gjort det muligt at spille på en vinder og dermed også sat odds på, hvem de tror, der vinder. Og her bonner Foschi og restauranten ud som den absolutte favorit til at løbe med prisen som den bedste fortolker af det fynske spisekammer.

- Vi vurderer, at kokken Stefano Foschi har størst chance for at vinde konkurrencen. Han har vundet to gange før, så han kender spillereglerne og er god til at ramme niveauet. Derfor giver vi lige nu odds 2,25 på ham som vinder, siger Mathias Reimer Larsen, oddssætter hos Danske Spil.

Stefano Foschi er dog tæt forfulgt som favorit af kokken Rasmus Bermann fra Alchemist, som giver pengene 2,70 gange igen som vinder.

- Rasmus Bermann er på kokkelandsholdet og desuden ansat på Alchemist, som er en af de hotteste restauranter lige nu, så han er vant til både at levere og konkurrere. Stefano Foschis fordel er, at han kender de lokale råvarer bedre end Rasmus Bergmann, derfor er han også fortsat favorit, siger Mathias Reimer Larsen.

I den anden ende af skalaen er Emil Rask Bahr fra Sdr. Bjert Kro. Han giver pengene 10 gange igen, hvis han vinder.

- Oddset på Emil Rask Bahr er ikke et udtryk for, at vi ikke tror, han kan lave mad. Hans konkurrenter har bare en bredere erfaring, og flere af dem har allerede vundet større konkurrencer før. Men han kan jo overraske, siger Mathias Reimer Larsen.

Selvom madlavning ikke er det, oddssætterne oftest beskæftiger sig med, synes Mathias Reimer Larsen, at det giver en god mening at have odds på Schiøtzprisen.

- Det er en anderledes udfordring for mig som oddssætter, som samtidig er sjov. Det er også sådan, man skal se vores odds. Vi vil gerne give folk mulighed for at sætte lidt penge på de skæve ting, som for eksempel kokkekonkurrencer, fortæller han.

Oddsene til Schiøtzprisen lukker senest lige før konkurrencestart søndag klokken 11.00.

Det er fjerde gang, at prisen uddeles i forbindelse med Spis! Odense Food Festival. Konkurrencen afvikles på Anarkist i Odense og vinderen findes søndag klokken 14.00.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Borgmester om Middelfarts jobvækst: - Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn

Her er de fynske jobtal: Fynske kommuner indtager top- og bundplaceringer på landsplan

Annonce