Annonce
Fyn

Lokal it-virksomhed fyrer 45 medarbejdere: Havde håbet på blidere opbremsning

Bankdata, der leverer totale it-løsninger til danske banker, har efter fyrings omkring 700 ansatte. Til venstre er det Claus Hjort Bjerre, der er administrerende direktør. Arkivfoto: Flemming Krogh

Bankdata, der har hovedkontor i Erritsø, ser sig nødsaget til at sige farvel til 45 medarbejdere.

Erritsø: It-virksomheden Bankdata, der leverer it-løsninger til danske banker, fyrer 45 medarbejdere.

Efter en periode med stor efterspørgsel på it-systemer, der imødekommer nye krav til finanssektoren, bliver 2019 mere rolig, fortæller den administrerende direktør.

- Det er en tilpasning i forhold til vores økonomi. Vi har i en periode kørt på et højere niveau end normalt, og vi har haft fuld fart på en lang række it-systemer blandt andet en meget ambitiøs kapitalmarkedsplatform til vores pengeinstitutter, som har krævet mange udviklere og spidskompetencer. Vi har også de senere år set en kraftig vækst i behov for it til understøttelse af ny lovgivning i finanssektoren. Det stilner noget af nu, siger Bankdatas administrerende direktør, Claus Hjort Bjerre.

De berørte medarbejder, som har haft fast arbejdsplads på hovedkontoret i Erritsø og på virksomhedens udviklingskontor i Silkeborg, blev opsagt tirsdag.

Annonce

Vi havde håbet, at vi kunne klare opbremsningen blidere, men det kan vi simpelthen ikke

Claus Hjort Bjerre, administrerende direktør Bankdata
Administrerende direktør for Bankdata, Claus Hjort Bjerre, fortæller, at de berørte medarbejdere bliver ved Bankdata resten af året, hvorefter de fratræder omkring juleferien. Foto: Bankdata

Hjælper fyrede videre

Claus Hjort Bjerre fortæller, at fyringsrunden rammer bredt i organisationen, men langt de fleste har siddet med it-udvikling blandt andet som udviklere og fagspecialister. Når 2018 er ovre, forventer Claus Hjort Bjerre, at efterspørgslen vil falde i forhold til i år.

- Det hænger blandt andet sammen med, at vi i år er blevet færdige med nogle meget store og komplicerede sager fra EU. Vi havde håbet, at vi kunne klare opbremsningen blidere, men det kan vi simpelthen ikke, siger Claus Hjort Bjerre.

Bankdata ejes af ni danske pengeinstituter, hvoraf Jyske Bank, Sydbank og Ringkøbing Landbrugsbank ejer mest.

De fyrede medarbejdere er alle blevet tilbudt karriere- og jobrådgivningsforløb via en ekstern rådgivningsvirksomhed.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at hjælpe de medarbejdere, der forlader os, så de kan få mange spændende år et nyt sted, siger Claus Hjort Bjerre.

Udover hovedkontoret i Erritsø og udviklingskontoret i Silkeborg har Bankdata også medarbejdere siddende på adresser i Aarhus og Gurgaon i Indien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

KMD Cup kommer til Odense

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Annonce