Annonce
Kerteminde

Lokal investor bag køb af 15 grunde i Langeskov Øst

De 15 byggegrunde er placeret i udstykningens nordøstlige hjørne. På tegningen, der stammer fra kommunens hjemmeside, er der kun 10 byggegrunde, men arealet udstykkes til 15 mindre parceller.

BYGGERI: Klar med projekt til medbygger-huse på Bakkegårds Alle

LANGESKOV: Køberne har ikke ligefrem stået i kø for at sikre sig en byggegrund i Langeskov Øst-udstykningen, men onsdag eftermiddag blev der alligevel skrevet kontrakt på salg af hele 15 byggegrunde i udstykningen.

Bag købet står Poul Erik Grønfeldt, formand for Langeskov Erhvervsforening, og indehaver af Langeskov Byggecenter, som via sit byggefirma Bomapan ApS som den eneste bød på det 10.500 kvadratmeter store areal, da det var i udbud.

Hvor meget Bomapan ApS har givet for byggegrundene, ønsker Poul Erik Grønfeldt, der som byrådsmedlem i midten af 1980'erne selv var med til at slå de første streger til udstykningen, ikke at oplyse, men på byrådets møde i september blev indtægten ved salget angivet til 1,8 million kroner for jorden, og dertil kommer så tilslutningsafgifter til el, vand, varme og kloak.

Oprindeligt var arealet, der ligger i den nord-østlige del af udstykningen mellem Stavnsagergyden og Rønningevej, udlagt som 10 store parceller på omkring 1000 kvadratmeter, men Poul Erik Grønfeldt stillede som betingelse for købet, at arealet kunne udstykkes til 15 parceller på omkring 700 kvadratmeter.

Medbyggerhuse

- Rent konkret har vi et projekt liggende på et hus på 108 kvadratmeter med mulighed for udvidelse, som vi gennem årene har leveret flere af, og hvor hovedparten af udbetalingen kan bestå af eget arbejde, fortæller Poul Erik Grønfeldt, der ser medbygger-husene som et alternativ til de mange træhuse, som skyder op overalt, hvor lokalplanerne tillader det.

- Som fagmand ærgrer det mig da, at en tredjedel af alt nybyggeri i Danmark er træhuse med svenske materialer, som ikke alle er af en særlig god kvalitet. Med dette projekt kan vi præstere et lige så billigt produkt, som kræver langt mindre vedligeholdelse, siger Poul Erik Grønfeldt.

Bomapan ApS overtager grundene 1. februar, hvor de vil være byggemodnede, men allerede nu er der flere, der har udtrykt interesse for projektet, fortæller Poul Erik Grønfeldt, som forventer, at de første huse kan stå indflytningsklare før sommerferien 2005.

11 af 80 grunde solgt

For borgmester Ejvind Høyer Nielsen (K) var det en lettelse at kunne skrive slutseddel på salget af de 10.500 kvadratmeter.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har været spændt på, hvornår vi fik solgt den næste grund, og jeg forventer da, at det vil sætte gang i det øvrige salg, at der nu kommer gang i byggeriet i området, siger Ejvind Høyer Nielsen.

Med salget i går er 11 af de oprindelige 80 byggegrunde i Langeskov Øst-udstykningen solgt.

- Derudover er der reserveret et par grunde til mulige købere, som dog har givet udtryk for, at de vil vente med at beslutte sig, til støjvolden er færdig, fortæller kommunaldirektør Claus Damgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce