Annonce
Assens

Lokal ildsjæl råber op efter brand: Vil skabe et værested for de unge

Der er brug for et værested til de unge ovenpå branden, der har beskadiget en stor del af musiktribunen ved Skovpavillonen i Assens, mener Hans Hansen. Foto: Daniel Kofoed.
Ildsjælen Hans Hansen mener, at der er brug for et værested ovenpå fredagens brand, hvor musiktribunen ved Skovpavillonen i Assens blev beskadiget. Han vil selv gerne lægge sine frivillige kræfter i at få stedet op at stå, men har brug for støtte fra kommunen.
Annonce

Assens: Fredag aften stod den historiske musiktribune ved Skovpavillonen i flammer.

Lørdag formiddag satte ildsjælen Hans Hansen sig til tasterne. Han er blandt andet mentor i ungeenheden i Assens Kommune:

- Ja, det skulle jo ske. Den (musiktribunen, red.) har været brugt i lang tid med, at folk der sidder og ryger hash, lød det fra Hans Hansen.

De frivillige bag Skovpavillonen har også peget på, at unge bruger tribunen som opholdssted.

Og Hans Hansen uddyber overfor avisen, at låsen har været brækket op nogle gange, og der har været tydelige tegn på, at nogen har holdt til i den lille trætilbygning, der ellers fungerer som platform for Assens Harmoniorkester samt 1. maj-talerne.

Det er uvist, hvordan fredagens brand opstod, og det har mandag ikke været muligt at få Fyns Politi til at udtale sig om branden. Det fremgår af døgnrapporten, at der skal en brandundersøgelse i gang.

Annonce

Unge mangler et sted

Hans Hansen mener, at sagen giver anledning til, at man skaber et værested til de unge.

- De unge har ikke noget at tage sig til. Jeg har i lang tid forsøgt at få de forskellige politikere til at lytte til mig omkring et værested, siger Hans Hansen.

Der er store skader på musiktribunen fra 1920'erne ved Skovpavillonen i Assens. Foto: Daniel Kofoed.

Han anslår, at op mod 30 unge alene i Assens by kunne have gavn af sådan et sted, og han peger selv på et tidligere snedkeri bag Superbrugsen som en oplagt mulighed.

- Det er et gammelt snedkeri, kommunen har, som de unge kunne være med til at sætte i stand, og hvor de kan lave nogle aktiviteter i, siger Hans Hansen.

Han er klar til at stille sin egen frivillige arbejdskraft til rådighed, men han har brug for under 100.000 kroner fra kommunen, og byggematerialer såsom døre og vinduer vil han skaffe fra sponsorer.

- Hvis de (kommunen, red.) nu kunne give mig et år og betale vand og varme og en lille portion penge til at starte med, så kunne vi se, hvordan det gik. Og hvis det går rigtig godt, så kunne vi se, om vi kunne lave det i de andre byer også, siger Hans Hansen.

Annonce

Formand vil vente

Ildsjælen uddyber, at det længe har været et problem for unge at finde egnede steder at hænge ud.

Der er i budgetaftalen for næste år sat ekstra midler af til forebyggelse blandt unge - herunder vil man forsøge at få færre til at havne i problemer med stofmisbrug. Budgetaftalen bliver endeligt behandlet på onsdag.

Det er Uddannelses-, Børn og Familieudvalget, der skal være med til at finde frem til, hvordan en del af midlerne skal bruges.


De unge har ikke noget at tage sig til. Jeg har i lang tid forsøgt at få de forskellige politikere til at lytte til mig omkring et værested.

Hans Hansen


Formanden, Mogens Mulle Johansen (SF), er dog varsom med at kæde den konkrete hændelse og den generelle forebyggelse sammen.

- Vi ved ikke, hvorfor det er brændt, og det er lige i overkanten at reagere på det, før vi ved, hvad der reelt er sket, siger formanden.

Han bemærker, at udvalget fra næste mandag skal diskutere den videre proces. Inden da er det for tidligt at udtale sig om konkrete initiativer.

- Det skal vi have en drøftelse af i udvalget først, understreger Mogens Mulle Johansen, der tilføjer, at det allerede ligger i budgetaftalen, at der skal ansættes for eksempel ekstra misbrugskonsulenter og andet fagpersonale.

Loftet kan noget særligt ved akustikken, mener de frivillige bag Skovpavillonen. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce