Annonce
Middelfart

Lokal forening skal redde Nørre Aaby Bio

Nørre Aaby Bio er lukket. Nu vil en gruppe borgere forsøge at genoplive byens biograf og drive den på foreningsbasis. Første øvelse er at skaffe over 500.000 kroner til digitalisering af biografens fremviserudstyr.

Lokale indkalder til borgermøde for at redde Nørre Aaby Bio

Ejeren af Nørre Aaby Bio, Erling Naundrup, har erkendt, at han ikke kan drive biografen videre uden en digital filmfremviser, der kan vise de nyeste film. Men sådan en koster 500.000 kroner. Og det har han ikke råd til.

Derfor har tre af Nørre Aabys indbyggere sat sig for at redde biografen ved at lave den om til en foreningsbiograf. Og Erling Naundrup er mere end villig til at leje biografen ud til det formål frem for at lade den lukke.
Det skriver Fyens Stiftstidende.

Før Tine Veng Basse, Sune Skousen og Troels Sehested, som de tre hedder, vil lave en forening, skal de dog først finde ud af, om der er det nødvendige lokale engagement. Derfor inviterer de til interessemøde den 5. januar klokken 19.30 på Viby Efterskole i Nørre Aaby.

- Det er fuldstændigt uforpligtende at møde op. Men vi er nødt til at finde ud af, om det er tom snak, når folk ærgrer sig over lukningen eller om folk virkelig vil det her. Biografen skal jo ikke overleve for vores skyld, men for hele byens. Så hvis der ikke er nogen, der møder op, må vi jo erkende, at interessen ikke er der, siger Tine Veng Basse til Fyens Stiftstidende.

Bliver foreningen til noget, bliver første punkt på dagsordenen at finde penge til et fremvisersystem, blandt andet ved at søge hos Det Danske Filminstitut, der tidligere i år gav 84 danske biografer 200.000 kroner hver som tilskud til lige netop digitale fremvisere.

Der skal dog arbejde hurtigt. Næste frist for at ansøge er nemlig den 6. januar - dagen efter interessemødet.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce