Annonce
Assens

Lokal erhvervsmand køber Helnæs Mølle

Helnæs Mølle Friluftsgård strækker sig over et større område fra Helnæs Byvej og ned til strandenkanten i Helnæsbugten. Foto: Vincent Mepschen

Stig Nør Larsen, Helnæs, har overtaget Helnæs Mølle Friluftsgård og Naturskole og driver stedet videre som hidtil.

Annonce

Helnæs: Helnæs Mølle er kommet under nye vinger.

Det er den lokale designer og erhvervsmand Stig Nør Larsen, der har købt virksomheden Helnæs Mølle Friluftsgård og Naturskole, der benyttes til friluftsaktiviteter for private og institutioner samt til kolonier, kurser, ekskursioner og fester med mulighed for overnatning.

Overdragelsen sker officielt 1. april.

- Jeg måtte bare have Helnæs Mølle. Jeg har altid vidst, at den dag den blev sat til salg, ville jeg købe den, siger Stig Nør Larsen.

Han etablerede for knap otte år siden firmaet Wallume, der producerer reolsystemer af eget design. For seks år siden købte Stig Nør Larsen et nedlagt landbrugsejendom på den modsatte side af privatboligen på Helnæs Byvej og indrettede showroom og administration i gårdens tidligere svinestald, der er opført i kampesten.

Stig Nør Larsen har dog ikke planer om at lade Helnæs Mølle indgå i sin forretningsvirksomhed.

- Det er meningen, at Helnæs Mølle skal drives videre som tidligere. Der har heldigvis allerede været god gang udlejningen fra årets begyndelse. Lige nu er vi i gang med at få ryddet op på arealerne omkring møllen, for det trænger der virkelig til, siger 51-årige Stig Nør Larsen, der allerede fra årsskiftet overtog ansvaret for bookingen på Helnæs Mølle Friluftsgård og Naturskole.

- Jeg måtte bare have Helnæs Mølle. Jeg har altid vidst, at den dag den blev sat til salg, ville jeg købe den ...

Stig Nør Larsen, Helnæs.

Helnæs Mølle Friluftsgård

Allerede i 1988 blev Helnæs Møllergårds ejerforhold ændret, idet den daværende - og sidste møller - Jørgen Møller Christensen indgik et samarbejde med lokale skole- og friluftsfolk med det formål at skabe en friluftsgård og naturskole kombineret med landbrugsdrift.Det skete dengang fordi, landbrugsloven på det tidspunkt tillod, at man drev en ejendom på partsbasis, når blot det var med almene rekreative og pædagogiske mål for øje.

Dengang blev der oprettet et privat interessentskab med fire naturvejledere heriblandt Dan Panton, Glamsbjerg, og Ib Ivar Dahl, Helnæs.

Helnæs Mølle Friluftsgård har altid været kollektivt ejet. Ved salget stod seks personer i ejerkredsen.

Med sin beliggenhed lige ud til Helnæsbugten danner friluftsgården en ramme for diverse kystnære aktiviteter som eksempelvis sejlads med kano, kajak og smakke samt, fiskeri, ridning og madlavning. Der er altid mulighed for at leje en eller flere dele af friluftsgården.

Selve møllen er opført i 1844 som en hollandsk mølle og er en såkaldt gallerihollænder. Den er opført af møllebygger Erik Hansen fra Ærø.

Stig Nør Larsen - ny indehaver af friluftsgården Helnæs Mølle. Arkivfoto: Lise Wolf
Annonce

Liebhaveri

Om han på sigt kan få en god forretning ud af virksomheden Helnæs Mølle Friluftsgård, tør Stig Nør Larsen ikke spå om.

- Men jeg har også købt møllen som et led i mit eget liebhaveri, siger han.

Det er en kreds af seks personer, der siden 1988 har ejet Helnæs Mølle. En af dem er Dan Panton fra Glamsbjerg.

- Jeg er blevet 72 år, så det er en af grundene til, at jeg har valgt at trække mig og sælge Helnæs Mølle Friluftsgård og Naturskole, siger Dan Panton.

Hverken køber eller sælgere har ønsket at oplyse, hvad Helnæs Mølle er handlet for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce