Annonce
Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Der har hele ugen været en lind strøm af tilskuere nær nedrivningsprojektet i Kerteminde. Foto: Helle Kryger
Indehaver af Joni Manpower, Jonas Nielsen har meldt Kerteminde Kommune til Arbejdstilsynet for den måde, silo-nedrivningen foregår på. Onsdag formiddag lagde de vejen forbi byggepladsen.

Kerteminde: Mens en stadig strøm af nysgerrige tilskuere parkerede nær byggepladsen, hvor den tidligere FAF-silo er ved at blive nedbrudt af en stor kran, lagde Arbejdstilsynet onsdag formiddag vejen forbi for at tjekke op på forholdene.

Myndighederne var blevet tilkaldt af den lokale entrepenør og indehaver af Joni Manpower ApS Jonas Nielsen, som havde anmeldt Kerteminde Kommune for den måde, nedbrydningen foregår på:

- Den silo er malet i hvid pcb-holdig maling, som overskrider grænseværdierne, og det maling skal altså fræses af inden nedrivning. Alt det støv, der drysser ned over folk, indeholder noget af det mest giftige, der findes. Det må man bare ikke det der. Det er pisse-ulovligt, for at sige det som det er, fortalte han onsdag i avisen.

Annonce

Ingen bemærkninger

Men Arbejdstilsynet havde ingen bemærkninger, da de onsdag aflagde byggepladsen et besøg. Det fortæller Claus Lade, der er udviklingsdirektør i Kerteminde Kommune:

- Det er godkendt hele vejen rundt. Der er ingen problemer i det. De havde ingen bemærkninger. Vi har nu også været ekstra grundige i forhold til at undersøge pcb-niveauer og lignende, fortæller han.


Vi har nu også været ekstra grundige i forhold til at undersøge pcb-niveauer og lignende.

Claus Lade, direktør i Kerteminde Kommune


Kommunen har blandt andet købt sig til ekstra eksterne tilsyn og miljørådgivning af virksomhederne Rambøll og DSR, og pcb-niveauerne i siloen er blevet målt flere gange, hvorefter den er miljøsaneret inden nedrivning.

Det er Milestone A/S, der er bygherre på projektet, og virksomheden P. Olesen, der står for nedrivningen. Opgaven forventes at vare en uges tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce