Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lokal EL-mand skal agere finansminister

Velfærdsalliancen slog første gang til med en demonstration i Ringe midt i maj, da fagforeningsolk og politisk interesserede fra Radikale over Socialdemokraterne til SF og Enhedslisten gik i protestmarch mod regeringens plan om et såkaldt omprioriteringsbidrag, der på det tidspunkt så ud til at udløse en stor millionregning til kommunekassen. Arkivfoto: Daniel Kofoed
  • Fagforeninger og den politiske venstrefløj bag kreativ demostration i Ringe 15. september

Faaborg-Midtfyn: Skal der bruges penge på skattelettelser eller velfærd?

Det er det store spørgsmål i dansk politik i disse uger og måneder, og den tværpolitiske organisation Velfærdsalliancen mener ikke overraskende, at det er velfærden, der skal satses på.

Torsdag den 15. september står Velfærdsalliancens lokale folk i Faaborg-Midtfyn bag en demonstration på Torvet i Ringe, og ifølge Kirsten Lundgaard fra Enhedslisten, der er en af arrangørerne, bliver det en noget mere kreativt udformet demonstration end blot taler, bannere og slagord.

Velrædsalliancen liner nemlig op med et bord, hvor alle kan sætte symbolske "velfærdsgaver". Undervejs i arrangementet kommer finansminister Claus Hjort Frederiksen så forbi - i skikkelse af Enhedslistens lokalformand Lars Bennedbæk, og laver en symbolsk rydning af velfærdsbordet.

"Kom og vær med til at vise protest mod forringelserne i det offentlige, protest mod angrebene på de fattigste og forsvar imod indgrebene mod de uddannelsessøgende. Mød frem med bannere, slogans og festhumør. Sammen kan vi gøre en forskel", lyder det i en pressemeddelelse fra Velfærdsalliancen.

Demonstration på Torvet i Ringe starter klokken 17 med musik, en bid brød og en tale fra Enhedslistens folketingspolitiker Rune Lund.

Klokken 17.15 er det så tid til at stille gaver på "velfærdsbordet".

- Allerede nu ved vi, at der kommer gaver fra Lærerkreds 80, fra 3F Sydfyn, fra Enhedslistens kommunalbestyrelsesmedlem og fra en borger i Faaborg. Vi venter mange flere gaver som gives med et begrundet ønske om at bevare vor velfærd, fortæller Kirsten Lundgaard i pressemeddelelsen fra Velfærdsalliancen.

Efter at den forklædte "finansminister" har ryddet gavebordet, fortsætter arrangementet med fællessang, en tale fra en repræsentant for de hjemløses organisation Sand.

Arrangementet slutter lidt efter klokken 18, og vil man bidrage med "velfærdsgaver" og have sit navn på gavelisten, kan man sende en e-mail til Kirsten Lundgaard på adressen kulu@post.tele.dk senest onsdag morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Annonce