Annonce
Middelfart

Lokal duo varmer op for britiske verdensstjerner på Hindsgavl Slot

Monika Miftaraj og Simon Madsen varmer op for Pete Lincoln fra The Sweet, Mick Wilson fra 10cc og Peter Howarth fra The Hollies. Pr-foto
Kinship med Monika Miftaraj og Simon Madsen fra Middelfart får mikrofonen en time før FRONTM3N den 28. februar.

Middelfart: Der har været rift om billetterne, siden koncerten med FRONTM3N på Hindsgavl Slot den 28. februar blev offentliggjort. VIP-pladserne med forudgående middag på slottet er udsolgt, og mon ikke de sidste af de almindelige stole snart er væk, når folk hører, hvem der skal varme op for de britiske verdensstjerner - Pete Lincoln fra The Sweet, Mick Wilson fra 10cc og Peter Howarth fra The Hollies.

Opgaven er nemlig lagt i hænderne på den lokale duo Kinship med de to middelfartere Monika Miftaraj og Simon Madsen.

Kinship er dannet efter et længere samarbejde mellem Monika Miftaraj og Simon Madsen i andre musikalske sammenhænge.

- Vi stiler mod at skabe et unikt univers, som med en både sjælfuld og kraftig vokal og den rummelige lyd fra en akustisk guitar giver gamle klassikere et nyt pust, fortæller Monika Miftaraj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce