Annonce
Sport

Lodberg stopper som aktiv og bliver fuldtidsassistent

Fodboldspilleren Niels Lodberg lægger støvlerne på hylden og helliger sig rollen som assistenttræner i Horsens

I sommer tog forsvarsspilleren Niels Lodberg turen tilbage fra Sønderjyske til sin tidligere klub AC Horsens for at blive spillende assistenttræner under cheftræner Bo Henriksen.

Nu sletter Lodberg "spillende" fra stillingsbetegnelsen for i stedet at hellige sig arbejdet som assistent på fuldtid.

- Jeg har overvejet situationen et stykke tid og vendt det med min familie og selvfølgelig også med Bo Henriksen, siger Lodberg til klubbens hjemmeside.

- Jeg er rigtig glad og stolt over det, jeg har opnået i min aktive tid som spiller, men jeg kan mærke, det er det rigtige tidspunkt for mig at stoppe den aktive karriere nu.

Lodberg spillede i otte sæsoner for Horsens fra 2004 til 2012, inden han søgte nye udfordringer i Sønderjyske i Alka Superligaen.

Det blev til tre år i Sønderjylland, inden han i sommer vendte tilbage til Horsens, og cheftræneren er glad for at kunne fortsætte samarbejdet med Niels Lodberg.

- Han har bibragt utrolig meget til klubben og har været uvurderlig i vores flotte efterår og hele den genopbygning, vi er i gang med i klubben, siger Bo Henriksen til hjemmesiden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Assens

Stjal stole og lamper

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Annonce