Annonce
Sport

Lodberg stopper som aktiv og bliver fuldtidsassistent

Fodboldspilleren Niels Lodberg lægger støvlerne på hylden og helliger sig rollen som assistenttræner i Horsens

I sommer tog forsvarsspilleren Niels Lodberg turen tilbage fra Sønderjyske til sin tidligere klub AC Horsens for at blive spillende assistenttræner under cheftræner Bo Henriksen.

Nu sletter Lodberg "spillende" fra stillingsbetegnelsen for i stedet at hellige sig arbejdet som assistent på fuldtid.

- Jeg har overvejet situationen et stykke tid og vendt det med min familie og selvfølgelig også med Bo Henriksen, siger Lodberg til klubbens hjemmeside.

- Jeg er rigtig glad og stolt over det, jeg har opnået i min aktive tid som spiller, men jeg kan mærke, det er det rigtige tidspunkt for mig at stoppe den aktive karriere nu.

Lodberg spillede i otte sæsoner for Horsens fra 2004 til 2012, inden han søgte nye udfordringer i Sønderjyske i Alka Superligaen.

Det blev til tre år i Sønderjylland, inden han i sommer vendte tilbage til Horsens, og cheftræneren er glad for at kunne fortsætte samarbejdet med Niels Lodberg.

- Han har bibragt utrolig meget til klubben og har været uvurderlig i vores flotte efterår og hele den genopbygning, vi er i gang med i klubben, siger Bo Henriksen til hjemmesiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce