Annonce
112

Lod sig ikke standse af sømmåtter: Politiet måtte knuse siderude for at stoppe flugtbilist

En hundevogn fra Fyns Politi blev natten til tirsdag påkørt af en 43-årig mand fra Odense, som ikke havde lyst til at tale med politiet, da han i første omgang blev standset på Svendborgvej i Hjallese. Arkivfoto: Michael Bager.
Mand fra Odense blev natten til tirsdag anholdt efter en hidsig biljagt syd for Odense. Han kan imødese en stribe sigtelser - blandt andet for at påkøre politiet med vilje.

Fangel: En 43-årig mand fra Odense sidder tirsdag morgen fortsat anholdt, efter han natten til tirsdag blev jagtet af patruljevogne fra Fyns Politi over en længere strækning syd for Odense.

Omkring klokken tre spottede en patrulje mandens bil på Svendborgvej i nærheden af Hjallesegade. Betjentene signalerede til manden, at de gerne ville have ham til at standse, og det gjorde han. Men da betjentene var på vej hen til bilen for at tale med føreren, satte han pludselig foden til speederen igen og kørte væk fra dem.

Dermed begyndte en cirka 20 minutter lang eftersættelse af manden, som undervejs formåede at påkøre en hundevogn fra politiet, ligesom en patruljevogn ramte mandens bil i et forsøg på at standse ham, fortæller vagtchef hos Fyns Politi Thomas Bentsen.

Manden kørte ad Svendborgvej over motorvejen i retning mod Energivej og videre ad Volderslevvej med politipatruljen jagtende efter sig. Han fortsatte ad Bramstrupvej og Albanivej, før han drejede ad Dømmestrupvej og kørte videre ad Lovbjergvej i retning mod Fangel, hvor politiet i mellemtiden havde nået at lægge en sømmåtte ud.

Den kørte han over, og det resulterede i fire punkterede dæk, fortæller Thomas Bentsen. Men det var ikke nok til at standse manden.

Annonce

Mange lovovertrædelser

- Han fortsatte i bilen ud på en mark i området, så med nedsat hastighed og med betjente til fods fik vi til sidst knust sideruden, så vi kunne komme ind i bilen og få fat i bilnøglerne, siger vagtchefen.

Den 43-årige mand blev skønnet påvirket af spiritus og muligvis også euforiserende stoffer, og han blev anholdt og taget med til en blodprøve.

- Vi fandt nogle genstande i bilen, og vi skal have undersøgt, om de er stjålet et sted. Bilen er ikke hans egen, men den står lige nu ikke opført som stjålet, oplyser Thomas Bentsen.

Manden er sigtet for spirituskørsel og for med vilje at påkøre politiet - men der bliver formentlig rejst flere sigtelser mod ham:

- Vi skal lige finde ud af, hvilke af mange færdselslovovertrædelser han skal sigtes for, lyder det fra vagtchefen.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce