Annonce
Odense

Locked er åbnet i Odense: Tør du blive indespærret på et blodindsmurt zombie-hospital?

Fra rummet "The Undead", der udfolder sig på et forladt hospital. Foto: Kristian Isaksen
På omtrent tre år har escape room-virksomheden Locked åbnet seks afdelinger på tværs af Danmark. Også én i Odense, der med sine fire rum kan tilbyde lidt af hvert - især gys.

Odense: De fleste mennesker vil gerne frabede sig at blive indespærret. Og de færreste bliver det frivilligt.

Derfor må man formode, at Martin Høeg og hans kompagnoner er ganske ferme til det, de gør.

Deres arbejde er nemlig at sætte folk bag lås og slå, for derefter at føre dem igennem én lang nervepirrende oplevelse - delt op i flere små mysterier - i kampen for at undslippe.

Annonce

Og de fængslede er ellevilde med det.

- Vi har kun haft glade gæster og stemningen er høj fra start til slut, fortæller indehaveren af Odenses nyeste escape room, som hører til i Kongensgade under navnet Locked.

Escape betyder at flygte. Locked betyder låst. Og det giver mening. For man bliver låst inde - typisk med en håndfuld venner - og målet er at flygte.

At Martin Høeg fortæller positivt om sit eget værk, skal man naturligvis lytte på med kritiske ører, men hans udsagn står på skuldrene af et stærkt vidnesbyrd.

- I februar 2018 åbnede vi vores første escape room i Herning. Jeg fik idéen med min studiekammerat Anna Grantland og til at begynde med var det bare et bijob, men det greb om sig.

Et net af detaljer

Gæsternes begejstring over Locked bredte sig som ringe i vandet og udviklede sig nærmest til en stormflod. De finurlige gåder og koncepter tæller med den seneste åbning her i byen fem afdelinger - altså nærmest en ny Locked hver syvende måned.

- Vi går meget op i, at vores escape rooms er autentiske og realistiske, så vores gæster kan leve sig ind i det, som var det virkeligt. Generelt er vores escape rooms mystiske og lidt uhyggelige, hvilket vi har erfaret, er netop det, vores gæster godt kan lide, siger Martin Høeg.

I Odense er der fire rum. To, som henvender sig til dem, der har en hang til gys, et for dem, der vil udfordre deres indre kriminaldetektiv og et, hvor du skal bryde ud af et fængsel.

Martin Høeg her til højre. Foto: Kristian Isaksen

Redaktionen prøvede selv kræfter med rummet "The Undead" - et rum inspireret af det postapokalyptiske zombietema, som helt oplagt udfolder sig på et hospital indsmurt i blod.

Lydene og det visuelle indtryk hjælper kuldegysningerne på vej samtidigt med, at man skal tvinge sin hjerne til at tænke logisk og akrobatisk. Man besøger mange afkroge af sit sind i sin higen efter at løse opgaverne, som er bundet op i et net af detaljer, der skaber helheden.

Annonce

Skarpe på koncepterne

Derfor presser tanken på. Mon det af og til glipper i opsætningen?

- Fra vi begyndte i Herning til nu, har vi forfinet koncepterne og fundet helt ind til kernen af, hvad der virker. Dengang opstod der småfejl hist og her, men vi er blevet meget skarpere og har testet og efterprøvet i en uendelighed, så vi ved, at oplevelsen er, som den skal være. Heldigvis er alt derfor også gået efter planen i Odense.

Jeg kom til at tage en hængelås med mig ud. Jeg huskede dog på at aflevere den. Der er så mange småting undervejs, som man kan blive i tvivl, om man skal bruge senere i sin flugt. Har det været et problem, at folk er kommet til at tage noget med sig?

- Efter I havde været på besøg gjorde vi det, at vi fastmonterede alle hængelåse, så de ikke kan flyttes. Men vi har backups af alle genstande, hvis noget skulle mangle. Ting kan også gå i stykker og så skal det gå hurtigt. Vi er dækket ind.

Var redaktionen tilfredse med oplevelsen? Det kan du læse dig til i magasinet I Byen 12. maj, hvor vi bringer et smugkig indenfor i rummet "The Undead".

Locked åbnede i oktober på Kongensgade 66 i Fyns Forsamlingshus og genåbner 21. maj efter nedlukningen.

Du kan læse mere på www.locked.dk

(Denne artikel skulle have været publiceret i december, men netop som den lå klar til udgivelse, lukkede landet for anden gang. Derfor ventede vi bevidst med publicering til det hele så småt ville åbne igen.)

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce