Annonce
Sport

Ljungberg henter første sejr som trænervikar i Arsenal

David Klein/Reuters
Arsenal vandt for første gang i mere end to måneder i Premier League, da West Ham blev besejret.

Efter syv Premier League-kampe i træk uden sejr fik tilhængere af fodboldklubben Arsenal endelig noget at juble over mandag aften.

Ude mod London-naboerne fra West Ham vandt Arsenal 3-1 og tog dermed tre point for første gang, siden cheftræner Unai Emery i slutningen af november fik en fyreseddel, og Fredrik Ljungberg blev valgt som midlertidig styrmand.

Sejren pynter gevaldigt på Arsenals situation i Premier League. Den betyder, at holdet med 22 point blot er to point fra Manchester United på femtepladsen, mens der er syv point op til top-4.

West Ham er nummer 16, et point over nedrykningsstregen.

Meget tydede ellers på, at det skulle blive endnu en nedtur med Ljungberg som trænervikar efter uafgjort og nederlag i hans to første kampe.

West Ham bragte sig foran 1-0 med syv minutter til pause, da forsvarsklippen Angelo Ogbonna satte panden på bolden og noget heldigt kunne se den gå i mål via en Arsenal-spiller.

Arsenal-spillerne så en ny nedtur i øjnene, indtil brasilianske Gabriel Martinelli hev en udligning op af hatten efter en time.

Martinelli satte indersiden på et fladt indlæg fra Sead Kolasinac, der fandt plads i venstre side af banen, og så var der udlignet på London Stadium.

Målet kickstartede Arsenal, som spillede sig frem til flere store chancer. En af dem blev udnyttet af Nicolas Pepe, der flot trak ind i banen og drejede bolden op i modsatte hjørne til 2-1 midtvejs i anden halvleg.

Forløsningen blev total for Ljungberg og co. tre minutter senere. Pierre-Emerick Aubameyang fandt plads i feltet og bragede Arsenal på sikker kurs mod sejr med sit sæsonmål nummer 11 i Premier League.

Det rækker efter 16 runder til en delt andenplads på topscorerlisten. Leicester-angriberen Jamie Vardy har scoret 14, mens Tammy Abraham ligesom Aubameyang har scoret 11 gange.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce