Annonce
Fyn

Livreddere måtte give førstehjælp 16 gange på Fyn

Hele sommeren indtil 16. august holder livredderne fra Trygfonden Kystlivredning øje med de badende ved Christiansminde Strand. Foto: Trygfonden Kystlivredning
16 gange har livredderne været i førstehjælpsaktioner i henholdsvis Kerteminde og Svendborg fra 28. juni til 7. juli. Der er ingen, der har været i livsfare, oplyser Trygfonden Kystlivredning.
Annonce

Selvom den seneste uges vejr ikke var været oplagt strandvejr, er der stadig mange, som tager en dukkert ved strandene. Derfor har også livredderne været i gang på Nordstranden i Kerteminde og ved Christiansminde i Svendborg.

Ifølge friske tal fra Trygfonden Kystlivredning har livredderne givet førstehjælp ni gange i Christiansminde og syv gange på Nordstranden i perioden fra 28. juni til 7. juli. Der har dog (endnu) ikke været nogen livredderne aktioner.

Trygfonden Kystlivredning råder til, at man aldrig bader alene, da der ikke er nogen, der kan træde til med hjælp, hvis man kommer i vanskeligheder i vandet.

- Selvom du er frisk, rask og en habil svømmer, kan du alligevel godt blive overrasket af en bølge eller få et ildebefindende. Er du alene, er der ingen til at opdage, at du er i problemer og i værste fald er ved at drukne. Der er ingen til at træde til eller tilkalde hjælp, siger Lasse Serup Jensby, driftsleder i TrygFonden Kystlivredning.

Han råder derfor til, at man altid går mindst to personer i vandet sammen.

- Og er der ikke nogen, som du kan bade med, så vælg en strand, hvor der er livreddere, eller få en person til at gå med dig ned på stranden for at holde øje fra land, siger han. Det er højsæson for åbent vand-træning blandt motions- og konkurrencesvømmere, som ofte tager nogle lange træningspas i vandet.

- Åbent vand-svømmerne svømmer som regel lidt længere væk fra kysten end badegæsterne på strandene, og hvis de kommer i problemer, er de svære at opdage. Derfor er badehætter og havtasker i pangfarver godt udstyr at have med sig, så man er mere synlig fra land. Havtasken kan også bruges til opdrift, hvis man kommer i problemer, siger Lasse Serup, der råder til, at man også allierer sig med en træningsmakker, så man kan holde øje med hinanden.

De fem baderåd

  • Lær at svømme
  • Gå aldrig alene i vandet
  • Læs vinden og vandet
  • Lær stranden at kende
  • Slip ikke børnene af syne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce