Annonce
Middelfart

Livsfarligt hærværk i villakvarter fortsætter: Politiet går ind i sagen efter borgerkritik

Lysmaster på Landbovej i Ejby, som er et villaområde, hvor der også leger børn. Flere af masterne var for få dage siden potentielt livsfarlige, da de var strømførende efter hærværk. Foto: Daniel Kofoed.

I alt ni lysmaster er fundet ødelagt i Ejby. Det tyder på, at unge på 15-16 år har været i gang en nat i uge 42, efter flere borgere har henvendt sig til kommunen.

Ejby: Livsfarligt hærværk på lysmaster i Ejby viser sig at være større end først antaget. I tirsdag skrev avisen, at fire lysmaster er blevet ødelagt i sådan en grad, at de potentielt kunne have kostet en person livet. Nu er yderligere fem lysmaster fundet ødelagt på samme måde, og flere borgere har henvendt sig med information om larm og tumult fra 15-16 årige drenge en nat i uge 42.

- De to borgere kontaktede dengang politiet, men fik at vide, at de ikke havde ressourcer til at gøre noget ved det. Det er ærgerligt, fortæller Klaus Henriksen, ingeniør fra Middelfart Kommunes trafik- og vejafdeling.

Udover Landbovej er der også ødelagt lysmaster på Birkelunden og i villaområdet Landbogården. Klaus Henriksen troede først, at hærværket var sket i sidste weekend, men efter borgerhenvendelsen viser det, at hændelsen nok kan kobles til uge 42.

- Jeg er ærgerlig over, at når man kunne have taget fat i de folk, at der så ikke sker noget. Til en anden gang er det ikke sikkert, at folk vil ringe til politiet, hvis de ikke har tid, når hærværket er i gang, uddyber han.

Skaderne løber nu op på 20-25.000 kroner, som skal findes hos Middelfart Kommune.

Annonce
Lysmaster på Landbovej i Ejby, som er et villaområde, hvor der også leger børn. Flere af masterne var for få dage siden potentielt livsfarlige, da de var strømførende efter hærværk. Foto: Daniel Kofoed.

Politiet starter nu en efterforskning

Hærværket blev ikke anmeldt til politiet, da man alligevel regnede med, at de ville henlægge sagen, men efter at Fyens Stiftstidende skrev om hærværket, har Fyns Politi nu kigget nærmere på sagen.

- Vi har ikke kunne finde registreringerne fra uge 42, og det er nok en beklagelig fejl, men fremadrettet vil vi selvfølgelig gerne opfordre til, at hvis nogen kender noget til, hvem de her unge mennesker er, at man kontakter Fyns Politi, siger Christian Rasmussen, leder af vagtcentralen hos Fyns Politi og uddyber:

- Jeg har talt med Middelfart Kommune, og vi har fået samlet op på de to sager, så vi har fået anmeldt den aktuelle sag med de her farlige lysmaster men også fra i uge 42. Og så har vi fået formidlet kontakt til en af borgerne i Ejby, så vi er i gang med en efterforskning for at finde ud af, hvad der er sket derude, fortæller Christian Rasmussen.

Christian Rasmussen håber ikke, at denne hændelse gør, at folk fremover vil undlade at kontakte politiet.

- Hvis vi får en anmeldelse, vurderer vi, om det er en hastende eller ikke hastende opgave. Som udgangspunkt forsøger vi selvfølgelig at hjælpe alle borgere, som har brug for det på Fyn, men der kan være andre sager, der kan være vigtigere i situationen, men som udgangspunkt synes jeg, at man altid skal ringe til Fyns Politi, hvis man ser noget, som skal anmeldes, siger Christian Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce