Annonce
Middelfart

Livsfarligt hærværk i villakvarter fortsætter: Politiet går ind i sagen efter borgerkritik

Lysmaster på Landbovej i Ejby, som er et villaområde, hvor der også leger børn. Flere af masterne var for få dage siden potentielt livsfarlige, da de var strømførende efter hærværk. Foto: Daniel Kofoed.

I alt ni lysmaster er fundet ødelagt i Ejby. Det tyder på, at unge på 15-16 år har været i gang en nat i uge 42, efter flere borgere har henvendt sig til kommunen.

Ejby: Livsfarligt hærværk på lysmaster i Ejby viser sig at være større end først antaget. I tirsdag skrev avisen, at fire lysmaster er blevet ødelagt i sådan en grad, at de potentielt kunne have kostet en person livet. Nu er yderligere fem lysmaster fundet ødelagt på samme måde, og flere borgere har henvendt sig med information om larm og tumult fra 15-16 årige drenge en nat i uge 42.

- De to borgere kontaktede dengang politiet, men fik at vide, at de ikke havde ressourcer til at gøre noget ved det. Det er ærgerligt, fortæller Klaus Henriksen, ingeniør fra Middelfart Kommunes trafik- og vejafdeling.

Udover Landbovej er der også ødelagt lysmaster på Birkelunden og i villaområdet Landbogården. Klaus Henriksen troede først, at hærværket var sket i sidste weekend, men efter borgerhenvendelsen viser det, at hændelsen nok kan kobles til uge 42.

- Jeg er ærgerlig over, at når man kunne have taget fat i de folk, at der så ikke sker noget. Til en anden gang er det ikke sikkert, at folk vil ringe til politiet, hvis de ikke har tid, når hærværket er i gang, uddyber han.

Skaderne løber nu op på 20-25.000 kroner, som skal findes hos Middelfart Kommune.

Annonce
Lysmaster på Landbovej i Ejby, som er et villaområde, hvor der også leger børn. Flere af masterne var for få dage siden potentielt livsfarlige, da de var strømførende efter hærværk. Foto: Daniel Kofoed.

Politiet starter nu en efterforskning

Hærværket blev ikke anmeldt til politiet, da man alligevel regnede med, at de ville henlægge sagen, men efter at Fyens Stiftstidende skrev om hærværket, har Fyns Politi nu kigget nærmere på sagen.

- Vi har ikke kunne finde registreringerne fra uge 42, og det er nok en beklagelig fejl, men fremadrettet vil vi selvfølgelig gerne opfordre til, at hvis nogen kender noget til, hvem de her unge mennesker er, at man kontakter Fyns Politi, siger Christian Rasmussen, leder af vagtcentralen hos Fyns Politi og uddyber:

- Jeg har talt med Middelfart Kommune, og vi har fået samlet op på de to sager, så vi har fået anmeldt den aktuelle sag med de her farlige lysmaster men også fra i uge 42. Og så har vi fået formidlet kontakt til en af borgerne i Ejby, så vi er i gang med en efterforskning for at finde ud af, hvad der er sket derude, fortæller Christian Rasmussen.

Christian Rasmussen håber ikke, at denne hændelse gør, at folk fremover vil undlade at kontakte politiet.

- Hvis vi får en anmeldelse, vurderer vi, om det er en hastende eller ikke hastende opgave. Som udgangspunkt forsøger vi selvfølgelig at hjælpe alle borgere, som har brug for det på Fyn, men der kan være andre sager, der kan være vigtigere i situationen, men som udgangspunkt synes jeg, at man altid skal ringe til Fyns Politi, hvis man ser noget, som skal anmeldes, siger Christian Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce