Annonce
Faaborg-Midtfyn

Livsfarligt hærværk: Benzinslanger på sygeplejens biler skåret i stykker

Det er anden gang, at der er begået hærværk mod kommunale biler på Sundvænget i Faaborg. Første gang var i april. Foto: Maria Retoft Pedersen 
Flere af sygeplejens biler i Faaborg er blevet udsat for livsfarligt hærværk. Fyns Politi hører meget gerne fra folk, som kan hjælpe med opklaringen.
Annonce

Faaborg: Flere af kommunens biler i sygeplejen er blevet udsat for groft hærværk, som meget nemt kunne være endt meget alvorligt.

En eller flere gerningsmænd har nemlig nemlig skåret hul på benzinslanger, så bilerne lækkede benzin under kørslen, oplyser Fyns Politi.

Hærværket er sket, mens bilerne var parkeret på Sundvænget i Faaborg, og på grund af varmen fra bilernes motor og katalysator kunne benzinen være blevet antændt under kørslen.

- Jeg har været 30 år i politiet, og der er meget længe mellem, at vi ser sådan noget hærværk her. Det er ikke noget, man bare lige gør, siger Erik Skov fra Fyns Politi.

Annonce

Flere episoder

Det var i forbindelse med tankningen af en bil, at hærværket blev kendt. Ifølge Fyns Politi blev hærværket opdaget onsdag morgen klokken 7, og det kan være sket siden tirsdag kort før midnat.


Jeg har været 30 år i politiet, og der er meget længe mellem, at vi hører om sådan noget hærværk her. Det er ikke noget, man bare lige gør

Erik Skov, Fyns Politi


Men det kan faktisk også være sket natten til tirsdag, forklarer lederen af sygeplejen i Faaborg-Midtfyn Betina Bendix.

- Vi havde et lignende tilfælde tilbage i april, men det blev ikke meldt til politiet, fordi vi ikke troede, det var hærværk. Denne gang er det gået ud over fire biler, og det kan være sket over to nætter, for bilerne har ikke været ude at køre, forklarer Betina Bendix.

- Det er meget utrygt, og hvis uheldet er ude, kan der jo gå ild i bilerne. Så vi har en mand nede under alle bilerne for at tjekke, inden de kører ud, siger Betina Bendix.

Annonce

Spot og kamera

Lederen har kontaktet til SSP. Fundet af dåser på stedet tyder nemlig på, at der har været holdt fest på området.


Vi sætter noget ekstra spot op, men vi er ikke helt færdige med planen endnu. Det kan også være noget videoovervågning.

Betina Bendix, leder af sygeplejen i Faaborg-Midtfyn


- Vi sætter noget ekstra spot op, men vi er ikke helt færdige med planen endnu. Det kan også være noget videoovervågning, siger Betina Bendix.

Erik Skov fra Fyns Politi opfordrer folk til at henvende sig til politiet, hvis de har oplysninger i sagen.

- Det kan være en mistænkelig adfærd, eller hvis man har hørt noget. Så vil vi gerne høre om det, siger Erik Skov.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Havde ingen symptomer på første skoledag: Elev på Brenderup-skole er testet positiv for corona

Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce