Annonce
Fyn

Livredderne klar til mere sommervejr: Så mange gange har de været i aktion

Når sommervejret er dårligt bruger livredderne tiden til at træne simulerede redningsaktioner. Fotograf Astrid Dalum
Fire førstehjælpsaktioner og 10 forebyggende aktioner var det, livredderne sørgede for i sidste uge ved fynske strande og havnebade, fremgår det af en opgørelse fra Trygfonden Kystlivredning.

Når solen skinner og varmen om lidt vender tilbage strømmer mange til de fynske kyster og havnebade, og det giver arbejde for livredderne.

Nu var sidste uge ikke specielt sommeragtig og der var færre badegæster, som kastede sig i vandet, men alligevel var der fire førstehjælpsaktioner, 10 forebyggende aktioner, og 454 oplysende indsatser, fremgår det af en netop offentliggjort opgørelse fra Trygfonden Kystlivredning.

Til gengæld har der ikke været én eneste livreddende aktion rundt på hele Fyn, fremgår det også af opgørelsen.

Selv om Fyn har 36 strande og havnebade har livredderne kun haft arbejde i Kerteminde og Christiansminde. Christiansminde har alene stået for de 10 forebyggende aktioner og tre førstehjælpsaktioner, fremgår det.

Nu har livredderne indtil nu ikke haft overvældende travlt, men det betyder ikke, at de keder sig.

- Det er sjovest at være livredder, når strandene er fyldt af badegæster, men livredderne keder sig bestemt ikke, når der er stille dage. Her bruger livredderne blandt andet tiden på at træne med deres udstyr og øve sig i at bjærge hinanden op af vandet, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i Trygfonden Kystlivredning.

Livredderne bruger derfor tiden på at træne simulerede redningsaktioner, når de mindst venter det. En testpatrulje giver sig ud for at være almindelige badegæster, der kommer i vanskeligheder.

- På den måde får livredderne testet deres færdigheder i realistiske situationer og under bevågenhed fra badegæsterne, mens en instruktør overtager overvågningen af de badende, siger Michael Iwersen.

Annonce

De fem baderåd

Forebyg ulykker ved at følge de fem baderåd, udviklet af Trygfonden og Dansk Svømmeunion:

1. Lær at svømme

2. Gå aldrig alene i vandet

3. Læs vinden og vandet

4. Lær stranden at kende

5. Slip ikke børnene af syne

Kilde: www.respektforvand.dk/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hurra for de frivillige

Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Fyn

Lige nu: Uheld på E20 ved Odense

Annonce