Annonce
Nordfyn

Livreddere: Ja til akuthjælpere på Nordfyn

Flemming Lunde Sørensen, der er formand for Nordfyns Hjertestarterforening, får nu også ansvaret for et nordfynsk korps af frivillige akuthjælpere. Arkivfoto: Betty Rasmussen
Politikerne i Region Syddanmark har bevilget penge til, at Nordfyns Hjertestarterforening kan få uddannet 30 frivillige til at rykke ud som akuthjælpere ved ulykker og sygdom.

Nordfyn: Vejen ligger åben for, at Nordfyns Kommune snart kan have et korps af frivillige akuthjælpere, der rykker ud med den første hjælp, indtil ambulancen når frem.

På Regionsrådets møde mandag, sagde politikerne ja til, at Nordfyns Hjertestarterforening, der i forvejen har 244 førstehjælpere, kan udvide aktiviteterne og gå i gang med at uddanne 30 akuthjælpere.

Førstehjælperne bliver kaldt ud til hjertestop, mens akuthjælperne med deres udstyr bliver kaldt ud til en bredere palet af opgaver som eksempelvis trafikuheld og sygdom.

Den 3. april holder Nordfyns Hjertestarterforening på Bryggergården i Otterup et informationsmøde om akuthjælperordningen.

- Jeg har allerede kontakt med flere end de 30, vi har fået penge til at uddanne, siger formand Flemming Lunde Sørensen, der regner med, at uddannelsen af det første hold på op til 16 akuthjælpere kan gå i gang 8-10 dage efter informationsmødet, og at det næste hold kan følge efter et par uger senere.

Uddannelsen, som regionens ambulanceuddannere står for, varer 12 timer, mens førstehjælperne kan nøjes med fire timers uddannelse.

Annonce

Sorte huller

De, der har meldt sig som interesserede i at blive akuthjælpere, fordeler sig uheldigvis ikke jævnt geografisk over hele Nordfyns Kommune.

- I Otterup har vi flere, end vi skal bruge, mens vi har "sorte huller" mellem Søndersø og Bogense, så dér skal ud at opsøge folk, siger hjertestarter-formanden.

Formanden for præhospitaludvalget i Region Syddanmark, Mads Skau (V) mener, at en akuthjælperordning er en oplagt løsning på Nordfyn.

- Det er simpelthen fantastisk at se, hvordan de lokale ildsjæle i det nordfynske i den grad har taget muligheden for at blive førstehjælper til sig. De overvældende mange frivillige førstehjælpere og det faktum, at Nordfyns Kommune er en af de kommuner, hvor vi kæmper med lidt længere responstider, gør det helt naturligt, at vi også efterkommer deres ønske om en akuthjælperordning, siger Mads Skau i en pressemeddelelse.

De 244 førstehjælpere i Nordfyns Kommune svarer til næsten 13 procent af samtlige førstehjælpere i regionen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce