Annonce
Nordfyn

Livreddere: Ja til akuthjælpere på Nordfyn

Flemming Lunde Sørensen, der er formand for Nordfyns Hjertestarterforening, får nu også ansvaret for et nordfynsk korps af frivillige akuthjælpere. Arkivfoto: Betty Rasmussen
Politikerne i Region Syddanmark har bevilget penge til, at Nordfyns Hjertestarterforening kan få uddannet 30 frivillige til at rykke ud som akuthjælpere ved ulykker og sygdom.
Annonce

Nordfyn: Vejen ligger åben for, at Nordfyns Kommune snart kan have et korps af frivillige akuthjælpere, der rykker ud med den første hjælp, indtil ambulancen når frem.

På Regionsrådets møde mandag, sagde politikerne ja til, at Nordfyns Hjertestarterforening, der i forvejen har 244 førstehjælpere, kan udvide aktiviteterne og gå i gang med at uddanne 30 akuthjælpere.

Førstehjælperne bliver kaldt ud til hjertestop, mens akuthjælperne med deres udstyr bliver kaldt ud til en bredere palet af opgaver som eksempelvis trafikuheld og sygdom.

Den 3. april holder Nordfyns Hjertestarterforening på Bryggergården i Otterup et informationsmøde om akuthjælperordningen.

- Jeg har allerede kontakt med flere end de 30, vi har fået penge til at uddanne, siger formand Flemming Lunde Sørensen, der regner med, at uddannelsen af det første hold på op til 16 akuthjælpere kan gå i gang 8-10 dage efter informationsmødet, og at det næste hold kan følge efter et par uger senere.

Uddannelsen, som regionens ambulanceuddannere står for, varer 12 timer, mens førstehjælperne kan nøjes med fire timers uddannelse.

Annonce

Sorte huller

De, der har meldt sig som interesserede i at blive akuthjælpere, fordeler sig uheldigvis ikke jævnt geografisk over hele Nordfyns Kommune.

- I Otterup har vi flere, end vi skal bruge, mens vi har "sorte huller" mellem Søndersø og Bogense, så dér skal ud at opsøge folk, siger hjertestarter-formanden.

Formanden for præhospitaludvalget i Region Syddanmark, Mads Skau (V) mener, at en akuthjælperordning er en oplagt løsning på Nordfyn.

- Det er simpelthen fantastisk at se, hvordan de lokale ildsjæle i det nordfynske i den grad har taget muligheden for at blive førstehjælper til sig. De overvældende mange frivillige førstehjælpere og det faktum, at Nordfyns Kommune er en af de kommuner, hvor vi kæmper med lidt længere responstider, gør det helt naturligt, at vi også efterkommer deres ønske om en akuthjælperordning, siger Mads Skau i en pressemeddelelse.

De 244 førstehjælpere i Nordfyns Kommune svarer til næsten 13 procent af samtlige førstehjælpere i regionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce