Annonce
Faaborg-Midtfyn

Livlig debat på Facebook om Flexboliger i Faaborg

Flexbolig til salg på Kildetoften i Faaborg. Arkivfoto: Palle Søby

Faaborg: Skal politikerne gribe ind og begrænse muligheden for at omdanne helårsboliger til flexboliger? Eller er det helt fint, at nogle af de svært omsættelige ejendomme, kan sælges som fritidshuse?

De spørgsmål bad vi forleden faaborgensere og andre godtfolk om at forholde sig til, og der kom en del reaktioner på det. Her følger nogle af dem:

Niels Buhl:

"Problemet kan blive en meget død by om vinteren, hvis en stor del af bykernen I Faaborg bliver til flexboliger. Jeg har hidtil troet, at for at det kunne blive til flexbolig, skulle det være små huse. Men den regel gælder vist ikke. Selv store huse kan ende som flexbolig. Jeg mener derfor helt bestemt, at den handel skal stoppes. Byen bliver affolket, og det er skidt."

Jane Dibbern:

"Det kommer vel an på den strategi, der er lagt for området. Skal området være turistby a la Blåvand, så er det da en fremragende idé. På den anden side kunne det tænkes, at man ønsker at bevare området som havneby, hjemby for familier og unge, så er det jo nok en noget fatal kurs at anlægge."

Anders Melgaard:

"Synes at flexbolig-løsningen kun burde være en option, hvis huset ikke kan sælges."

Klaus Thormann:

"Vi ser allerede problemet i Bøjestræde. Alt for mange uoplyste vinduer. Vi er en del, der har forsøgt at få dette problem i byrådssalen, men politikerne har haft mere travlt med at tale problemet ned end lytte til vores argumenter. Specielt politikere fra den nordlige del af kommunen er fløjtende ligeglade. Og lige så stille dør købstaden, og værst er det, at det får den lov til. Faaborg er ved at udvikle sig til et afviklingsområde - Toscanaplanen slog fejl - men der er snart valg, så tager vi den op igen."

Jens Hansen:

"Jamen jeg synes jo et eller andet sted måske bare, at vi har valgt, nemlig at Faaborg skal være et pensionistmekka. Vi gør intet seriøst for at tiltrække arbejdspladser i stil med Faaborg Slagteri eller Garveriet eller fordums Skako. Vi vil ikke den bro, som igen kunne gøre vores smukke by erhvervsegnet. Vi vil uberørt natur og tomme forretninger, så endelig flere flex-boliger, således flere udenforstående mennesker kan få del i vores stilstand og købe lidt souvenir med et klokketårn og en hvalhale, mens man nipper til en caffe latte og tygger på en af de der stenhårde, tænderknækkende tørrede dejklumper, den oftest serveres med, mens man nyder synet af et blankpoleret lem på byens torv."

Karin Tronbech Hansen:

"Jeg tror desværre ikke, at regler mod flexboliger får lyset til at brænde flere timer i ret mange boliger i byen, bl.a. fordi sådanne regler kan omgås. Men jeg taler af personlig erfaring, når jeg hævder, at adgangen til caffe latte og biscotti (de tørre dejklumper), kunst og kultur (fx i form af et blankpoleret lem) og uberørt natur er med til at tiltrække erhvervsaktive borgere til byen."

Lisbeth Kaare:

"Flexboliger er ikke godt for byen, men så længe der ikke er mere fokus på at skaffe velbetalte arbejdspladser til byen, kan det blive svært at sælge huse til helårsbeboelse. Arbejdspladser og folk i byen hele året hænger sammen. Skaffer vi arbejdspladserne, kommer borgerne af sig selv."

Tine Lundsteen:

"Man køber hus dér, hvor man arbejder. Er der ikke arbejde af få, flytter man. Efterhånden er der flere genbrugsbutikker end almindelige butikker i Faaborg. Arbejdspladser er vigtige, ellers flytter de unge, når de er færdige med skolen. Men synd for byen med alle de huse, der laves om til flexbolig på grund af affolkning."

Marianne og Allan Ørtvig:

"Vi er bosat i den gamle bykerne i Faaborg, er glade for det og ser med bekymring på, at mange små og større boliger handles som flexboliger. Faaborg er en meget lille by og kan dårligt "tåle" at have endnu færre indbyggere. Men Faaborg er vel efterhånden først og fremmest en turistby, så det er vel det, vi skal leve af. Det har vi det fint med. Men ikke med at byen rent fysisk bliver solgt til turister, der dukker op i weekender og ferier. Byen kan ende som en kulisse, som det ses i f.eks. Sønderho på Fanø. Så hvis nogen vil kæmpe for at stoppe salget af flexboliger i byen, vil vi gerne være med."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce