Annonce
Odense

Livet vender tilbage: Jane og Jane gik ni huller i solskin

Jane Kuchler sender bolden det sidste stykke ned i hullet. Jane Otto har allerede fået sin bold i. Forude venter otte huller mere på dem - i sikker afstand fra de andre spillere på anlægget.Foto: Birgitte Carol heiberg
Landets golfklubber åbner så småt igen. På Odense Eventyrgolfs bane ved Falen gik spillerne ud parvis, mens de gjorde sig umage med at holde sikker afstand.

Corona-krisens klamme hånd har løftet sig - ikke meget, men lige nok til, at Dansk Golf Union siger god for, at klubberne åbner deres baner på klem for medlemmerne, som har fået lov til at spille to og to, hvis de bor sammen til daglig eller er faste golf-partnere.

Derfor står to kvinder denne lørdag formiddag og gør sig de sidste forberedelser, inden de begiver sig ud på Odense Eventyrgolfs store bane, hvor der allerede går flere par rundt - i sikker afstand fra hinanden.

Det er Jane Kuchler, 65, og Jane Otto, 67, der skal gå sammen. Det plejer de at gøre hver uge, og nu kan de endelig komme ud igen, hvis de husker at overholde den lange liste af corona-regler, der er blevet indført.

De må ikke gå i klubhuset, der er låst og lukket, de må ikke mødes med andre spillere eller gå tæt på dem, og de må ikke benytte vandhanerne. I alt er der en lang liste på 18 punkter, de skal overholde.

- Alt er lukket herude. Affaldsspande, bænke og flag må vi ikke røre. Men det er jo for at undgå smitte, og jeg synes, det er helt fint med de regler, siger Jane Kuchler, som bor i Næsby.

Hun arbejder til daglig som hjemmesygeplejerske, og lige nu har hun ferie. Men hun skal hele tiden være klar til at blive indkaldt, hvis der bliver behov for hende.

- Jeg tror nu ikke, telefonen ringer, siger hun, og så begiver de to kvinder sig af sted på dagens runde.

- Vi skal bare spille ni huller i dag, men vi kan jo hverken få scorekort eller sådan noget, siger Jane Otto, der bor i Odense C og er pensionist.

Annonce
Jane Otte (tv) og Jane Kuchler har spillet sammen længe, og de er glade for at kunne komme ud igen, selv om det foregår under strenge regler for at undgå smitte.Foto: Birgitte Carol heiberg

Marshal holder opsyn

For at overvåge, om Jane Kuchler, Jane Otto og de andre spillere overholder reglerne for at være til stede på anlægget, kører to banekontrollører konstant rundt i hver sin golfbil.

I den ene sidder Søren Andkjær, men han kalder sig nu ikke kontrollør. Hans foretrukne titel fremgår af en stor, fem-takket sheriff-stjerne på golfbilens front: Marshal.

Han har ikke haft så mange løftede pegefingre i brug endnu.

- Der har været nogle medlemmer, som mødtes til en øl ude på p-pladsen, og det må de jo ikke. Men ellers har der ikke været så meget. Folk er bare glade for at kommer herud, siger han.

Sådan har Jane Kuchler og Jane Otto det også. Ved det første flag kommer boldene elegant i hul - og forude venter otte solbeskinnede huller mere. Livet er vendt tilbage til golfbanen - så småt.

Det er forbudt at sætte sig ned sammen med andre, og borde og bækne er lukket land for spillerne.Foto: Birgitte Carol heiberg
Søren Andkjær er marshal og kører rundt på anlægget og holder øje med, at corona-reglerne bliver overholdt.Foto: Birgitte Carol heiberg
Odense Eventyrgolfs bane bugter sig smukt i solen denne lørdag formidag.Foto: Birgitte Carol heiberg
Borde og bænke er tomme, for det er forbudt at sætte sig til rette her.Foto: Birgitte Carol heiberg
Inden man møder op i klubben for at spille, skal man have bokket en tid hjemmefra, så man ikke risikerer at støde ind i andre spillere.Foto: Birgitte Carol heiberg
Hullerne er blevet hævet, så boldene ikke falder så dybt i, som de plejer.Foto: Birgitte Carol heiberg
Jane Kuchler er er hjemmesugeplejerske, men lige nu har hun ferie.Foto: Birgitte Carol heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce