Annonce
forside

Livet efter lokalpolitik: Tidligere borgmestre savner ikke politik

Tidligere konservativ borgmester i Marstal og Ærø kommuner Karsten Landro. Arkivfoto: Sofie Ejlskov

Politikerlivet er ikke noget, man længes tilbage til, fortæller to tidligere Ærø-borgmestre.

Ærø: Jørgen Otto Jørgensen er ikke den seneste ærøske borgmester, der har smidt kæden til fordel for en tilværelse uden politik i centrum. To af hans tidligere kolleger har også fundet sig godt til rette med titlen som eks-borgmester og har fundet ud af, at tilværelsen ikke stopper, når kæden lægges.

- Jeg kan nemt få tiden til at gå. Jeg har haft mit landbrug indtil sidste år, hvor jeg solgte det, og siden da har jeg ikke haft problemer med at få tiden til at gå. Min kone og jeg har en sejlbåd, som vi netop nu ligger og sejler rundt i ovre nord for Møn, fortæller tidligere borgmester i Ærøskøbing Kommune for Venstre Jens Groth-Lauritsen.

- Vi nyder bare tilværelsen som helt almindelige pensionister, hvor vi ikke er tvunget til at følge med i politik.

Tidligere borgmester for De Konservative i både Marstal og Ærø Kommuner Karsten Landro har heller ikke problemer med at fylde tiden efter livet som borgmester.

- Jeg har aldrig haft så travlt, som jeg har nu. Jeg har i mange år haft et lille bogføringsfirma, som jeg nu har fået tid til at arbejde mere i, og det har grebet om sig. Jeg fået tid til at dyrke min store hobby, nemlig at fiske. Og så har vi jo vores LM32'er båd, som vi også er glade for, og et gammelt hus, der også kræver en masse arbejde. Så nej, jeg går ikke og keder mig.

Han understreger, at han på ingen måde kan mærke det gibbe i sig, når han tænker tilbage på livet som lokalpolitiker.

- Jeg savner bestemt ikke det politiske. Jeg er stadig kasserer i Ærø Konservative Vælgerforening, så jeg sidder i bestyrelsen og er lidt med på afstand, men jeg blander mig overhovedet ikke i det politiske. Det er klart, at når der er bestyrelsesmøder, så drøfter vi tingene, men jeg kunne aldrig DRØMME om at blande mig i det. Jeg har haft mine 16 år i politik, og det må være nok.

Heller ikke Jens Groth-Lauritsen ser tilbage på det poltiske arbejdsliv som noget, han savner:

- Det har ikke været svært at lægge det liv bag mig. Jeg var med til at opnå de ting, som jeg havde håbet på, og jeg er kommet ud af det med nogle gode minder og mange gode oplevelser. Hvad efterfølgerne så arbejder med og vil ændre hen ad vejen er ikke noget, der "trigger" mig, selvom jeg nogle gange kan se, at det går lidt en anden vej, end jeg havde håbet. Men sådan er livet jo bare. Det nytter ikke at gå og blive trist over sådan nogle ting. Så vil hellere nyde livet sammen med min kone og børn og nu også børnebørn.

Tidligere Venstre-borgmester i Ærøskøbing Kommune Jens Groth-Lauritsen. Arkivfoto: Helge Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Odense

Ekstern analyse giver politikere ondt i maven: - Unge bliver tabt på gulvet

Annonce